T-bone steaks met chimichurri (BBQ)

T-bone steaks met chimichurri (BBQ)

Beetje jammer dat het op moment van het maken niet echt mooi weer was dus lekker buiten eten ging niet. Maar toch is de barbecue aan gegaan om deze t-bone steaks met chimichurri te maken. Ik had mijn zinnen erop gezet en dus ook geen zin om mijn planning om te gooien. Ik heb dit voor mijn lief en mezelf gemaakt maar t-bone steaks zijn behoorlijk groot dus je kan er in principe ook met z’n vieren van eten. Heb je geen barbecue, ze kunnen ook gewoon in een grillpan worden gegrild.

T-bone steaks en chimichurri

Een t-bone steak is een combinatie van de dunne lende (entrecote) en de ossenhaas van een rund en kenmerkt zich door het T-vormige bot waaraan hij zijn naam te danken heeft. Er is een hele filosofie over hoe je dit moet garen op de barbecue met indirecte en directe  temperatuur als je op kooltjes op een kamado grillt. Ik heb die echter niet omdat het in mijn appartementencomplex verboden is om op het balkon houtskool- of gasbarbecues te gebruiken. Ik moet het doen met een elektrische barbecue helaas. Ik moest dit dan ook op gevoel doen. Maar ik heb wel een artikel gevonden voor de bereiding op een kamado.

Chimichurri is een saus uit de Argentijnse keuken op basis van heel veel groene kruiden, knoflook, chilipeper, azijn en olie, geserveerd bij gegrild vlees. Ook wordt het gebruikt als marinade of een combinatie van gemarineerd vlees met de rest van de chimichurri er apart bij.

Ingrediënten

  • 2 t-bone steaks
  • Voor de chimichurri:
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bundeltje bieslook
  • Paar takjes verse oregano
  • Paar takjes verse tijm
  • 1 sjalotje
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode of groene chilipeper
  • Snufje gemalen komijn
  • Snufje cayennepeper
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 3 el citroensap
  • 3 el witte wijnazijn
  • 100 ml neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: kom, barbecue

Aan de slag!

  1. Begin met de chimichurri. Snipper het sjalotje, blaadjes van de peterselie en bieslook heel fijn. Van de oregano en de tijm de blaadjes van de takjes rissen. Van oregano heb je ca. 3 eetlepels nodig en van de tijm ca. 2. Als de blaadjes grof zijn, dan ook wat fijner hakken.  Ontdoe de chilipeper van de zaadjes en eventueel zaadlijsten als je het niet te pittig wilt. Hak de peper ook heel fijn.
  2. Doe alle kruiden met de sjalot, chilipeper en knoflook uit de pers in een kom en meng met de olie, mosterd, citroensap, azijn, cayennepeper en komijn en breng hoger op smaak met peper en zout. Dek af en zet tot gebruik opzij.
  3. Verhit de barbecue en wrijf de t-bone steaks in met peper en zout en/of met een deel van de chimichurri. Rooster de steaks tot ze gaar zijn. Zie boven voor tips want dit is afhankelijk van jouw barbecue.
  4. Serveer de t-bone steaks met (de rest van) de chimichurri.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*