Tagliatelle met braadworst en kastanjechampignons

Tagliatelle met braadworst en kastanjechampignons

Deze tagliatelle met braadworst en kastanjechampignons is een beetje stroganoff-achtig. Hoewel kastanjechampignons, sowieso paddenstoelen, altijd verkrijgbaar zijn, vind ik het toch altijd wel lekker bij de herfst en winter passen als ze de hoofdrol spelen in een gerecht. En door toevoeging van gerookt paprikapoeder en wat mosterd krijgt het een heerlijk warme smaak.

Braadworst

Voor deze pasta gebruik ik braadworst maar ik knijp het wel uit het velletje. Dus eigenlijk verwerk je het zoals gehakt. Het vlees is echter iets anders in textuur dan gehakt en bovendien al gekruid. Je bakt het ook niet helemaal rul maar houdt het in grovere stukken. Het maakt verder niet altijd welke braadworst je gebruikt, gewoon welke jij het lekkerst vindt. Mag een varkenssaucijs zijn maar ook magere runderworst. Ook merguez en chipolataworstjes kun je hiervoor prima gebruiken.

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 4 braadworsten
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ el grove mosterd
  • Groot bekertje (200 gr) crème fraîche
  • 150 ml runderbouillon
  • Half bosje peterselie
  • 25 gr boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grote kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en hak de peterselie.
  2. Kook de tagliatelle in gezouten (1 tl per liter) water beetgaar.
  3. Verhit ondertussen (terwijl je het water voor de pasta aan de kook brengt) de boter in een hapjespan. Knijp de braadworst in grove stukjes uit in de pan en bak al roerend in 5 tot 8 minuten goudbruin. Het is de bedoeling dat de stukken grof blijven dus niet geruld zoals gehakt.
  4. Voeg de champignons toe en bak ca. 5 minuten mee tot ze slinken en donker kleuren. Voeg het paprikapoeder toe en roerbak nog een minuut mee.
  5. Roer de crème fraîche, mosterd en bouillon erdoor tot alles goed gemengd is en breng de saus op smaak met zout en peper. Breng zachtjes aan de kook en laat eventjes pruttelen.
  6. Giet de tagliatelle af en schep met de helft van de peterselie door de saus. Garneer de pasta met de rest van de peterselie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*