Tagliatelle met prei, ansjovis en knoflook

Tagliatelle met prei, ansjovis en knoflook

Vandaag weer een dag dat ik niet keto hoefde te koken voor mijn lief, dus dan ga ik meestal voor pasta. Zo ook vandaag. Een simpele tagliatelle met prei, ansjovis, knoflook en tomatenpuree. En nu eens niet gewoon alleen Parmezaanse kaas erover geraspt maar een heerlijk krokante topping van broodkruim, peterselie en Parmezaan.

Tagliatelle

Wist je dat tagliatelle en fettuccine hetzelfde zijn? Het verschil is alleen dat deze lintpasta in Noord-Italië tagliatelle wordt genoemd en rond Rome tot Zuid-Italië fettuccine. Je kan voor dit gerecht natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken alleen door de samenstelling van de ingrediënten vind ik een grove pasta hiervoor minder geschikt. Spaghetti of capellini werken hier ook goed. De hoeveelheid knoflook lijkt misschien wat veel maar geloof me dat het dit gerecht echt ten goede komt tegenover het zilte van de ansjovis. Tip tegen een knoflookadem: melk drinken of op wat verse peterselie kauwen!

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 2 preien
  • 6 teentjes knoflook
  • Blikje ansjovis
  • Groot blikje (140 gr) tomatenpuree
  • 2 boterhammen
  • 4 el peterselie
  • 3 el neutrale olijfolie
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: keukenmachine, hapjespan

Aan de slag!

  1. Halveer prei in de lengte, spoel het zand eruit en snijd in dunne halve ringen. Snipper de knoflook fijn en snijd de ansjovis in stukjes (bewaar de olie uit het blikje). Snijd de boterhammen in blokjes en maal fijn in een keukenmachine. Hak zoveel peterselie fijn tot je ca. 4 eetlepels hebt.
  2. Verhit de ansjovisolie in een hapjespan en bak al omscheppend het broodkruim met de peterselie ca. 5 minuten tot het kruim krokant is. Schep uit de pan en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
  3. Verhit de neutrale olie in de pan en roerbak de prei met de knoflook en ansjovis tot de prei zachter is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog even mee om te ontzuren.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle in gezouten water beetgaar. Neem een soeplepel kookwater uit de pan en voeg toe aan de prei. Giet de pasta af in een vergiet.
  5. Laat het kookwater bij de prei iets inkoken en breng de saus op smaak met peper. Zout naar wens maar is eigenlijk niet nodig door de ansjovis.
  6. Schep de tagliatelle door de prei en laat even meewarmen.
  7. Verdeel over borden of kommen en garneer met het broodkruim mengsel.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*