Test: Hummus chips

Test: Hummus chips

Ik kwam dit zakje hummus chips tegen bij de AH en het trok gelijk mijn aandacht. Ik ben namelijk dol op hummus! Vroeger at ik vaak chips, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Het is gewoon niet goed voor je; te vet en teveel toegevoegde rommel. Al moet ik ook wel weer toegeven dat ik zo heel af en toe nog wel eens zin heb in paprikachips, het liefst de ribbelvariant. Maar na een klein schaaltje heb ik het dan ook wel weer gehad. De rest van de zak ligt oud te worden en belandt uiteindelijk in het gemeentearchief. Ik maak nu vaker zelf iets lekkers om te snacken, zoals geroosterde kikkererwten, pompoenpitten of spicy cashewnoten.

Anyway, terug naar de hummus chips. Hoewel ik dus amper chips eet en geen kant-en-klare rommel koop, ben ik wel heel nieuwsgierig. Dus als ik iets zie wat mijn aandacht trekt, dan wil dat nieuwsgierige aagje in mij het toch proberen. Zo ook met dit zakje (28 gr) van Simply 7 Snacks wat belooft dat het 50% minder vet is dan gewone chips. Eerst de website maar eens bekeken. Die belooft gezonde snacks op basis van ‘superfoods’ (een term die aan mij niet besteed is, het is pure commercie). Boerenkool chips, quinoa chips, hummus chips en linzen chips, allemaal verkrijgbaar in meerdere smaken. Zo is de hummus chips verkrijgbaar in de smaken geroosterde knoflook, geroosterde rode paprika, spicy chilipeper, tomaat en basilicum en zeezout. Ik had deze laatste.

En dan neem je een chipje. Ken je dat gevoel dat je iets proeft en precies weet waar het naar smaakt, al is het iets wat echt niet eetbaar is? Dat had ik dus bij deze chips. Want ik heb echt nog nooit karton gegeten en dus ook geen nat karton. Maar bij deze chips weet ik het echt zeker: het smaakt naar nat karton! Smerig!

De enige overeenkomst die het heeft met hummus zijn de kikkererwten. In dit geval is het dan kikkererwtenmeel. Qua smaak heeft het werkelijk niets met elkaar te maken. Een blik op de ingrediënten toont mij dat het ook nog uit heel wat meer bestaat: rijst, aardappelzetmeel, schilfers van geperste saffloerolie (huh?), maïsmeel, zeezout, weipoeder, knoflookpoeder, suiker (!), uipoeder, olijfolie, sesamolie, natuurlijke aroma’s (welke dan?) en specerijen (welke dan?)

Ik probeer nog één keer een chipje. Maar nee, het blijft gewoon muf smaken naar karton. Absoluut niet voor herhaling vatbaar! En daardoor weet ik ook zeker dat ik al die andere ‘chipjes’ van Simply 7 echt niet hoeft te proeven. Ik hou het lekker bij mijn eigen snackjes!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*