Tex-Mex bladerdeegbroodjes met gehakt

Tex-Mex bladerdeegbroodjes met gehakt

Ik heb al eens eerder verteld dat ik een fan ben van de Vlaamse tv-chef Jeroen Meus. Zijn programma Dagelijkste Kost is van maandag tot vrijdag rond 18.00 uur te zien op de Vlaamse zender Eén en wordt ’s nachts nog een keer herhaald. Als ik niet al in slaap ben gevallen, kijk ik altijd die herhaling. Niet alles wat hij maakt lijkt me altijd even lekker of wil ik proberen omdat hij ook nog wel eens producten wil gebruiken die niet zo makkelijk te vinden zijn, maar soms komt er iets voorbij wat ik meteen noteer. Zo ook deze Tex-Mex bladerdeegbroodjes met gehakt. Of Mexicaanse worstenbroodjes zoals Jeroen ze noemt. Maar worstenbroodjes zijn bij ons weer anders en ik noem ze maar Tex-Mex want ik kreeg een keer op m’n kop van een kritische lezer dat ik iets Mexicaans noemde terwijl zij vond dat het toch echt Tex-Mex was 😜 Maar ja, je hebt altijd van die mensen die er een sport van maken om een ander af te kraken. Je hóeft me niet te volgen hè! Ga lekker je naasten plagen 😉

Bladerdeegbroodjes

Zoals Jeroen deze bladerdeegbroodjes maakt, zien ze er wel een beetje uit als worstenbroodjes omdat hij het gehakt oprolt in het bladerdeeg. Maar als jij dat makkelijker vindt, kun je het gehakt natuurlijk ook gewoon tot saucijzenbroodjes vouwen in velletjes diepvries bladerdeeg. Zo kun je hier tien saucijzenbroodjes van maken en wat je niet gebruikt, vries je gewoon in.

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 400 gr half-om-half gehakt
  • 100 gr echte cheddar
  • 1 sjalotje
  • ½ bakje verse koriander (of peterselie)
  • ½ rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 40 gr paneermeel
  • Scheutje melk
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, kom, kwastje

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor 200 graden of 180 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper de sjalot, knoflook en chilipeper heel fijn. De peper naar wens met of zonder zaden en zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes heel fijn en rasp de cheddar. Doe dit allemaal met het gehakt in een kom samen met een ei, komijn, paprikapoeder, paneermeel en wat zout en peper. Kneed het geheel goed door.
  3. Rol het bladerdeeg uit en snijd er vier gelijke stukken van. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en rol er ‘worsten’ van ter grootte van de stukken bladerdeeg. Leg het gehakt langs de rand, rol ze op en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat. Eventueel teveel aan deeg afsnijden.
  4. Klop het andere ei met een scheutje melk los en bestrijk de Tex-Mex bladerdeegbroodjes daarmee. Bak ze in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  5. Halveer de broodjes en serveer eventueel met een salade of snijd ze in kleinere stukjes als borrelhapje.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*