Tex-Mex lunch salade bowl (Keto)

Tex-Mex lunch salade bowl (Keto)

Deze Tex-Mex lunch bowl is een salade die je heel goed ’s avonds kan maken om de volgende dag mee te nemen naar je werk. En dat is ook wat ik voor mijn lief heb gedaan. Omdat hij om 5 uur ’s ochtends al de deur uit gaat, moet ik ervoor zorgen dat zijn lunch in de koelkast klaar staat. Want hoeveel ik ook van hem hou en altijd met hem opsta om voor hem koffie en yoghurt klaar te zetten terwijl hij mediteert, midden in de nacht een lunch maken gaat mij toch wat te ver 😉 Dus zodra hij slaapt, zo tussen 21.00 en 22.00 uur, ga ik aan de slag met zijn lunch.

Tex-Mex

Tex-Mex gerechten worden vaak verward met Mexicaans eten maar naast dat er overeenkomsten zijn, zijn er ook verschillen. De naam Tex-Mex staat voor Texaans-Mexicaans en zijn gerechten uit de Amerikaanse staat Texas die beïnvloed zijn door het aangrenzende Mexico. Sommige gebruikte ingrediënten komen ook veel voor in de Mexicaanse keuken, maar weer andere die in Mexico niet vaak worden gebruikt, worden vaak toegevoegd. De Tex-Mex-keuken wordt gekenmerkt door het intensieve gebruik van geraspte kaas, vlees (met name rundvlees, varkensvlees en kip), bonen, paprika’s en kruiden. Over het algemeen speelt kaas een veel grotere rol in Tex-Mex gerechten dan in de reguliere Mexicaanse keuken. Bovendien heeft Tex-Mex smaken geïmporteerd uit andere kruidige keukens, zoals het gebruik van komijn, wat door Spaanse immigranten vanuit de Canarische Eilanden meegenomen werd naar Texas. In Mexico komt komijn in veel minder recepten voor. Meer over de Tex-Mex keuken lees je hier.

Ingrediënten

  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 avocado
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • Paar takjes koriander
  • Geraspte (Tex-Mex) kaas
  • 2 el jalapeños uit een potje
  • 2 tl Mexicaanse kruiden/specerijenmix (recept)
  • Paar bladeren ijsbergsla
  • 1 limoen
  • Bekertje zure room
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan

Aan de slag!

  1. Snijd de sla in fijne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Snijd de tomaatjes in kwarten en de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met limoensap (om verkleuren te voorkomen als je dit langer van tevoren voorbereid).
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de Mexicaanse kruiden rul en bruin.
  3. Verdeel de sla over 2 kommen en verdeel daarover tomaatjes, avocado, ui, jalapeños, kaas en het gehakt. Garneer met wat koriander en serveer de Tex-Mex salade met zure room en een partje limoen.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*