Thaise groene curry met kip en mihoen met groenten

Thaise groene curry met kip en mihoen met groenten

Ik eet dit niet heel vaak, omdat het zo ontzettend pittig is. Niet dat ik het niet lekker vindt, ik vind pittig eten juist heerlijk. Alleen is mijn lichaam het daar niet altijd mee eens (ik probeer het netjes uit te drukken, maar je begrijpt vast wat ik bedoel ;-)) Maar onlangs had ik er gewoon weer zin in! Ik maak dit overigens wel een beetje op mijn eigen manier. Een Thaise curry is doorgaans vrij nat, maar ik hou niet zo van al die nattigheid op mijn bord. Ik laat ‘m dus wat langer inkoken zodat de saus dikker is. Nadeel daarvan is wel weer dat de kipfilet dan iets droger wordt, maar dat heb ik liever dan al dat nat op mijn bord. Verder bevatten Thaise curry’s doorgaans ook groenten. Ik laat dat dan weer weg omdat ik er mihoen met groenten bij eet. Deze curry bevat enkel ui, knoflook en cashewnoten als toevoegingen. Helaas was mijn zelfgemaakte groene currypasta op (note to self: nieuw voorraadje maken) dus heb ik een currypasta gebruikt die ik in de Aziatische supermarkt heb gekocht. Wel één zonder onnodige toevoegingen overigens, want anders ga ik niet aan het kant-en-klare!

Ingrediënten curry

 • 4 kipfilets, in blokjes
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 3 el groene currypasta
 • 100 gr ongezouten cashewnoten
 • 400 ml kokosmelk
 • 2 el zonnebloemolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Hulpmiddelen: wok

Aan de slag!

 1. Kruid de kipblokjes met zout en peper.
 2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip op hoog vuur in ca. 5 tot 8 minuten tot de stukjes goudbruin van kleur zijn.
 3. Verlaag het vuur en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 2 minuten mee.
 4. Voeg de kokosmelk en currypasta toe, roer goed door en laat zachtjes pruttelen tot de gewenste dikte van de saus, maar in ieder geval minstens 10 minuten.
 5. Voeg de laatste minuut de cashewnoten toe en roer goed door.

Ingrediënten mihoen

 • 500 gr mihoen
 • 150 gr Chinese kool, fijngesneden
 • 100 gr paksoi, fijngesneden
 • 100 gr taugé
 • 1 grote rode ui, grof gesnipperd
 • 1 blikje bamboescheuten, uitgelekt
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 10 gr verse koriander, fijngehakt
 • Sojasaus
 • 2 el zonnebloemolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Hulpmiddelen:

Aan de slag!

 1. Kook de mihoen in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
 2. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten behalve de taugé op hoog vuur ca. 5 minuten.
 3. Voeg de laatste minuut de taugé en sojasaus naar smaak toe en meng alles goed door. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
 4. Voeg de mihoen toe en schep alles goed om. Warm nog even door.
 5. Garneer met de koriander.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*