Thaise kipfilet met knoflook en zwarte peper

Thaise kipfilet met knoflook en zwarte peper

Ik ben niet een heel groot fan van de Thaise keuken maar wat ik wel enorm lekker vind is kipfilet met heel veel knoflook en zwarte peper. Ik ben nou eenmaal een knoflook addict en hou van kip. In het Thais heet dit gerecht gai pad gratiem prik thai. Vergeet dit gewoon, kipfilet met knoflook en zwarte peper is veel makkelijker uit te spreken en onthouden 😉 Toen ik nog in Amsterdam woonde bestelde ik dit nog wel eens maar sinds ik ben teruggekeerd naar mijn home town (alweer wat jaartjes terug) heb ik het nooit meer gegeten. Tot nu omdat ik er pas aan dacht en besloot om niet op zoek te gaan naar een Thai die dit op het bezorgmenu heeft, maar om op zoek te gaan naar een recept.

Thaise kipfilet 

Hoewel kip met knoflook en zwarte peper ogenschijnlijk simpel is, kwam ik op mijn zoektocht toch verschillende varianten tegen. Zo verschilt de hoeveelheid knoflook of peper, wordt er in het ene recept Thaise vissaus en in het andere weer oestersaus gebruikt en soms worden er nog extra specerijen aan toegevoegd, zoals ketoembar. Ik ben in ieder geval voor veel knoflook gegaan omdat ik daar nou eenmaal dol op ben 😉 En ook flink wat zwarte peper ben ik niet vies van. Vissaus en oestersaus heb ik beiden altijd in huis maar hier heb ik gekozen voor de vissaus omdat die zo heerlijk umami smaakt. Wat wel bij vrijwel alle recepten hetzelfde is, is dat dit simpel wordt gegeten met witte rijst. Geen noedels of roerbakgroenten maar voel je uiteraard vrij als je het wel met groenten wilt uitbreiden.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 600 gr kipfilet
 • 10 teentjes knoflook
 • 3 tl sojasaus
 • 3 tl ketjap
 • 1 el Thaise vissaus (of oestersaus)
 • 2 tl (ca. 20-30) zwarte peperkorrels
 • 2 tl palmsuiker (gula djawa) of bruine suiker
 • 2 el arachide- of zonnebloemolie
 • Bosui of koriander ter garnering
 • Materialen: koekenpan, schuimspaan

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Snijd de kipfilet in stukjes en hak de knoflook fijn. Stamp of maal de peperkorrels grof.
 2. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de knoflook op laag vuur tot het lichtgoud van kleur is. Blijf erbij want de knoflook mag echt niet te donker worden want dan gaat het bitter smaken. Schep de knoflook met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
 3. Verhoog het vuur en bak de kipfilet goudbruin. Als de pan te droog wordt, voeg dan een eetlepel water toe.
 4. Voeg de sojasaus, ketjap, vissaus of oestersaus, peper, suiker en de knoflook toe en roerbak nog even. Ook hier geldt: voeg wat water toe als de pan te droog of sticky wordt.
 5. Serveer de kipfilet op rijst en garneer met wat gesneden bosui of koriander (of beiden).

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *