Toast met champignons, tijm en Parmezaanse kaas

Toast met champignons, tijm en Parmezaanse kaas

Toast met champignons is simpel maar zo lekker. Ik heb voor mijn toast eerst een focaccia met rozemarijn en zeezout gebakken en de champignons waren kastanjechampignons die ik een tijdje geleden heb ingemaakt. Dat potje stond er maar en had toch eens een bestemming nodig. Je kunt natuurlijk ook ander brood gebruiken maar het liefst wel ongesneden brood zodat je zelf wat dikkere sneden kan snijden. En ik adviseer geen witte maar kastanjechampignons te gebruiken. In wezen zijn ze hetzelfde maar de kastanjechampignon bevat wat minder vocht en slinkt daardoor ook minder. Bovendien smaakt hij iets voller dan de witte. Je kunt natuurlijk ook andere soorten paddenstoelen gebruiken, zoals een mix die je in elke supermarkt tegenkomt. Bak paddenstoelen bij voorkeur in roomboter, dat komt de smaak nog meer ten goede.

De foto ziet er trouwens niet zo smakelijk uit helaas. Op het moment van maken was er geen daglicht meer en voedsel met kunstlicht fotograferen geeft meestal niet zo’n best resultaat.

Ingrediënten

  • Ongesneden brood, bijvoorbeeld focaccia
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes tijm
  • Stukje Parmezaanse kaas
  • Boter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: koekenpan, grillpan

Aan de slag!

  1. Snijd de champignons in plakjes, snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm Snijd de peterselie fijn en van het brood dikke sneden.
  2. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de champignons met het sjalotje. Voeg tegen het eind de knoflook en peterselie toe en bak nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Terwijl de champignons bakken rooster je het brood in de grillpan.
  4. Schep de champignons op de toast en schaaf er wat Parmezaan over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*