Tonijn cupcakes voor de poes (die je zelf ook kunt eten)

Tonijn cupcakes voor de poes (die je zelf ook kunt eten)

Hieperdepiep hoeraaaaa! Mijn grote liefdes Bo en Bibi zijn vandaag 10 jaar geworden! Dat moest natuurlijk gevierd worden met een lekkere traktatie voor de meisjes dus heb ik tonijn cupcakes voor ze gebakken, die je zelf ook gewoon kunt eten (al zijn ze voor ons erg flauw en stevig). En precies zoals ik al verwachtte, trokken de dames hun neus er voor op. Ze zijn nogal kieskeurig (lees: strontverwend) 😂😂😂 Al at Bibi (de lapjespoes) wel de losse tonijn van de cupcakes want dat vindt zij enorm lekker. Bo vindt dat weer niets, die heeft liever een stukje oude brokkelkaas. Heeft ze natuurlijk ook gewoon gekregen 😜

Mijn kindjes Bo en Bibi zijn al bij me sinds ze 12 weken oud waren. Hun vader is een grote rode Noorse boskat en moeder en kleine lapjespoes. Aan de vacht is het niet te zien dat ze half Noorse boskat zijn want ze zijn kortharig, maar aan het karakter wel. Zachtaardig, liefdevol, vriendelijk, sociaal en aanhankelijk en beslist niet temperamentvol. Ook zijn het echte ‘kletskousen’ (hele ‘gesprekken’ voer ik met ze 😂😂😂), klimmen ze graag en vinden ze het fijn om buiten te zijn (op balkon want ik woon acht hoog). Wat ze echter weer niet van de Noorse boskat hebben is dat ze goed met andere dieren, kinderen en drukte kunnen. Mijn meiden hebben een bloedhekel aan honden, kleine kinderen en drukte in huis ­čśë

Tonijn en kaas in de cupcakes voor de poes

Tonijn in blik is gezouten en zout is eigenlijk niet goed voor de nieren van katten, al vinden ze zout wel enorm lekker. Daarom moet je de tonijn eerst echt heel goed afspoelen om in ieder geval een beetje zout eruit te krijgen. Een beetje als traktatie kan dan echter wel een keertje als de poes verder gezond is en geen blaas- en nierproblemen heeft. Ook gebruik je liever geen tonijn in olie. Olijfolie is op zich niet slecht voor de poes maar door de olie kun je minder goed zout wegspoelen. Ook gaat er een beetje kaas in de cupcakes en dat moet kaas zijn met een laag lactosegehalte want de meeste katten kunnen niet goed tegen lactose (kan diarree veroorzaken). De regel is, hoe gerijpter en ouder de kaas, hoe minder lactose het bevat. Ik heb in deze cupcakes extra belegen gebruikt. En tot slot heb ik kattenmelk in plaats van gewone melk gebruikt omdat kattenmelk lactosevrij is.

Ingredi├źnten

 • 1 blikje (160 gr) tonijn in water
 • 1 el geraspte kaas
 • 1 rauw eiwit van een groot ei
 • 30 gr zelfrijzend bakmeel
 • ┬Ż tl bakpoeder
 • Scheutje kattenmelk
 • Materialen: zeef, kom, cupcakevormpjes

Aan de slag!

 1. Doe de tonijn in een zeef, spoel goed af en laat uitlekken.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden of 170 hete lucht.
 3. Prak iets meer dan de helft van de tonijn fijn in een kom. Meng de kaas, meel, bakpoeder en eiwit erdoor en vervolgens wat kattenmelk tot een smeuïg maar stevig mengsel.
 4. Vul 3 à 4 cupcakevormpjes met de mix en bak de cupcakes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Let wel: de cupcakes gaan niet enorm rijzen.
 5. Laat de cupcakes goed afkoelen en garneer ze met wat van de overgebleven tonijn.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*