Tortellini met worst en spinazie in romige tomatensaus

Tortellini met worst en spinazie in romige tomatensaus

Tortellini heb ik een aantal keren zelf gemaakt maar het is zoveel werk. Met name de bepaalde manier van vouwen maakt het bewerkelijk. Als je nog nooit zelf gevulde pasta hebt gemaakt dan raad ik je aan om eerst met ravioli te beginnen, dat is een stuk makkelijker. Dus als ik tortellini wil eten dan koop ik altijd koelvers. Echter nu had ik een zak gedroogde in de voorraadkast liggen. Dit omdat ik pas iets online bestelde bij de Xenos en ik net een klein beetje tekort kwam voor gratis verzending en – lekker zuinig Hollands – dat vond ik zonde ­čśë Dus gooide ik nog een zak tortellini in mijn winkelwagentje om aan het bedrag te komen. En die kwam nu van pas in combinatie met worst, spinazie en romige tomatensaus.

Tortellini met restjes

Ik vind het echt een sport om iets op tafel te zetten met overblijfsels zodat ik geen eten hoef weg te gooien. Deze combinatie van smaken is ook gewoon weer ontstaan met van alles wat ik nog in huis had. Neem nou spinazie. De kleinste zak die ik kan kopen is 300 gram (de 100 gram zakken baby spinazie hebben ze in mijn dagelijkse super vaak niet) maar voor bepaalde recepten voor mij alleen is het dan teveel. Dus moet ik er in dezelfde week nog iets voor verzinnen. Ik had deze week een handje spinazie nodig voor ramen en besloot de rest te gebruiken in een pasta. Chipolata worst had ik nog een paar van in de vriezer, een overblijfsel van de laatste barbecue, en ook nog een aangebroken pakje gezeefde tomaten en bakje roomkaas in de koelkast en wat cherry tomaatjes op de fruitschaal. En zo heb je weer een heerlijk pastagerecht!

Ingredi├źnten

 • 250 gr gedroogde tortellini met kaas
 • 2 rundersaucijsjes of 4 chipolata
 • 300 gr spinazie, gewassen
 • 100 gr roomkaas
 • 150 ml tomatensaus (gezeefde tomaten)
 • Handje cherry tomaatjes
 • 1 kleine ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
 • Stukje Parmezaanse kaas
 • 1 el boter + scheutje neutrale olie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: hapjespan, kookpan, schuimspaan, rasp

Aan de slag!

 1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaatje in twee├źn of kwarten. Snijd de worst in plakjes (saucijsjes) of stukjes (chipolata).
 2. Breng een pan water met ruim zout aan de kook.
 3. Verhit ondertussen in een hapjespan boter en olie en bak de worst bruin en gaar.
 4. Voeg de ui toe en fruit al omscheppend enkele minuten. Doe de spinazie en knoflook erbij en bak even mee tot de spinazie geslonken is.
 5. Voeg de roomkaas, tomatensaus, cherrytomaatjes en kruiden toe en roer tot de roomkaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel wat suiker om de saus te ontzuren) en laat op laag vuur zachtjes pruttelen.
 6. Kook ondertussen de tortellini volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
 7. Schep de tortellini met een schuimspaan direct uit het water in de tomatensaus en schep om. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*