Tortilla wraps met geroosterde groenten en baba ganoush

Tortilla wraps met geroosterde groenten en baba ganoush

Deze tortilla wraps met geroosterde groenten en baba ganoush had ik eigenlijk op de planning staan met keto tortilla’s, speciaal voor mijn lief. Maar die tortilla’s heb ik pas voor een ander recept geprobeerd te maken en dat was geen succes. Ik had kunnen proberen het te verbeteren maar inmiddels hebben lief en ik afgesproken dat we voor hem niet meer streng voor keto gaan, maar meer letten op koolhydraatarm. Dus heb ik dit met gewone tortilla’s gemaakt. Maar dan wel volkoren zodat het om tragere koolhydraten gaat.

Tortilla wraps

Tortilla wraps zijn niet moeilijk om zelf te maken want het enige wat je nodig hebt is (volkoren) bloem, bakpoeder, zout en water en je bakt ze gewoon in een koekenpan. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, gebruik dan een tortillapers, verkrijgbaar in 15 cm (taco formaat) en 20 cm (wrap formaat). Uitrollen gaat echter ook prima met dit deeg. Ik heb ze deze keer echter niet zelf gemaakt omdat dit recept al best veel tijd en voorbereiding kost, dus ben ik voor gemak gegaan en heb ze gewoon gekocht.

Ingrediënten

  • 4 (volkoren) tortilla’s
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 200 gr witte kaas
  • Voor de baba ganoush:
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Sap van een halve citroen
  • ½ el tahin (sesampasta)
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ el extra vergine olijfolie
  • Verder nodig:
  • Neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: bakpapier, keukenmachine

Aan de slag!

  1. Snijd de uien in partjes. Snijd één aubergine en de courgette in de lengte in plakken van ca. 1 cm en vervolgens in repen van 1 cm. Bestrooi de groenten met zout en laat minstens een half uur verspreid op keukenpapier liggen. Veeg daarna met keukenpapier droog.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Prik de ongeschilde aubergine voor de baba ganoush rondom gelijkmatig in met een vork en gaar ca. een uur in het midden van de oven. Draai halverwege een keer om.
  4. Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Leg paprika, ui, aubergine en courgette halverwege de oventijd los van elkaar op de bakplaat, maal er wat peper over en besprenkel met wat neutrale olijfolie. Halverwege de groenten een keer omdraaien.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Snijd de hele aubergine als deze nog warm is maar wel beet te pakken in de lengte door en lepel het zacht geworden vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine en voeg knoflook, citroensap, tahin, komijn en extra vergine olijfolie toe. Meng alles goed door en breng op smaak met zout en peper.
  7. Bestrijk de tortilla wraps royaal met baba ghanoush, beleg ze met de geroosterde groenten en verbrokkelde witte kaas en rol op.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*