
Tortillapizza Napoletana
Tot voor kort was de zondag bij mij altijd pizzadag. De ene keer zelfgemaakt, de andere keer gewoon lekker lui besteld. Maar ja, sinds mijn goede voornemen voor dit jaar om weer een kilo of tien af te vallen, kan pizza echt niet. Zeker niet de thuisbezorgde pizza’s met lekker veel pepperoni en drie soorten kaas (mijn favoriet). Toch had ik onlangs zin in pizza, maar wilde het wel low calorie houden. Dus geen pepperoni, geen drie soorten kaas en qua bodem ook zo caloriearm mogelijk. En dat kan prima met deze tortillapizza Napoletana! Voor de bodem dus gewoon een grote tortilla gebruikt. Is ook nog best hoog in calorieën (198), maar nog altijd minder dan wanneer je echt pizzadeeg maakt. En de rest van de klassieke Napoletana ingrediënten levert op de mozzarella na niet heel veel calorieën op. Alles bij elkaar komt het op ca. 405 calorieën en dat vind ik heel netjes voor een avondmaaltijd. Bovendien had ik er ook echt genoeg aan. Als je gewoon de puntjes niet te groot snijdt, rustig eet en goed kauwt in plaats van hap-slik-weg, dan zit je ook echt vol.
Dit recept is voor 2 pizza’s, eenvoudig te halveren of vermeerderen.
Ingrediënten
- 2 grote bloemtortilla’s
- 100 gr gezeefde tomaat
- 100 gr mozzarella, in stukjes gescheurd
- 40 gr ansjovisfilet, uitgelekt (blikje)
- 2 el kappertjes
- 4 el zwarte olijven op water, in ringetjes
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl gedroogde basilicum
- 10 gr rucola
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, steelpannetje
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de gezeefde tomaat met de oregano en basilicum in een steelpannetje en warm op laag vuur door zodat de smaak van de kruiden in de saus kan trekken. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de tortilla’s op de bakplaat en bestrijk ze ruim met de tomatensaus.
- Verdeel de mozzarella erover en vervolgens de ansjovis, kappertjes en olijven.
- Bak de pizza’s ca. 8 minuten in het midden van de oven.
- Verdeel de rucola over de pizza’s en doe nog een minuut terug in de oven zodat de rucola iets slinkt.