Tortillawrap met gerookte zalm, omelet en spinazie

Tortillawrap met gerookte zalm, omelet en spinazie

Ik ben al jaren alleenstaand en heb daar totaal geen moeite mee, sterker nog ik vind het heerlijk! Nadeel is alleen wel dat je van veel boodschappen snel teveel hebt als je voor alleen jezelf kookt dus probeer ik mijn weekmenu’s altijd zo effectief mogelijk te plannen zodat ik ingrediënten kan hergebruiken binnen een week. Neem bijvoorbeeld tortilla’s, die per zes of acht verpakt zijn. Ik kan ze uiteraard ook zelf maken als ik er maar twee nodig heb maar daar heb ik niet altijd de tijd voor. Gisteren had ik een recept met tortilla’s die ik gewoon had gekocht dus moest ik voor de overgebleven wraps ook nog wat verzinnen. En dan niet wéér tortillachips of een quesadilla 😉 Zo werd het ‘broodje van de week’ een tortillawrap met gerookte zalm, omelet, spinazie, kappertjes en mosterdmayonaise.

Spinazie in de tortillawrap

Ik vind spinazie echt heel lekker, ook rauw, en ik heb in deze tortillawrap dan ook rauwe spinazie gebruikt in plaats van sla. Eet je liever geen rauwe spinazie, dan kan je het ook eerst wokken maar dan heb je wel veel meer spinazie nodig. En lust je spinazie sowieso niet, dan kan elke slasoort natuurlijk ook. Rucola is hierbij bijvoorbeeld ook heel lekker.

Ingrediënten

 • 4 grote tortilla’s
 • 8 plakken gerookte zalm
 • 4 eieren
 • 100 gr (baby) spinazie
 • 2 el kappertjes
 • 1 sjalotje
 • Paar takjes verse dille
 • 4 el mayonaise
 • 1 el mosterd (of meer naar smaak)
 • Scheutje melk
 • Boter
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: kommetje, kom, koekenpan

Aan de slag!

 1. Snipper het sjalotje heel fijn en meng in een kommetje met de mosterd en mayonaise.
 2. Kluts de eieren met een scheutje melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
 3. Bak 4 dunne omeletten in een beetje boter.
 4. Verwarm ondertussen de tortilla’s even kort in de magnetron of een koekenpan. Als ze een beetje warm zijn rollen ze makkelijker op.
 5. Bestrijk elke tortillawrap met de mosterdmayonaise en beleg met een omelet, spinazie, zalm en kappertjes en garneer met plukjes dille. Rol stevig op en zet eventueel vast met een prikkertje.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*