Tortillawraps met romige spinazie, bosui, tomaatjes en feta

Tortillawraps met romige spinazie, bosui, tomaatjes en feta

Zo, de kerst van dit vervelende 2020 jaar hebben we achter de rug. Op naar 2021 met een vaccin tegen corona en dat we dan maar snel weer terug kunnen naar een normaal leven! Na al het kerst(vr)eten een makkelijke maaltijd vandaag: tortillawraps uit de oven, gevuld met romige spinazie, bosui, gewone ui, zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaas en feta.

Meer makkelijke tortillawraps

Wie mij volgt, weet dat ik best vaak tortillawraps maak. Velen zien de wraps misschien meer als lunch maar ik ben geen grote eter (wel een lekkerbek maar ik krijg volle borden niet op), dus ik kan met dergelijke tortillawraps prima mijn maaltje doen! Sommigen van de wraps kun je trouwens ook als borrelhapje serveren als je ze in kleinere stukjes snijdt. Zie hier een greep uit mijn wraprecepten:

Ingrediënten

  • 6 grote tortillawraps
  • 200 gr verse spinazie, gewassen
  • 100 gr roomkaas
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 à 3 bosuitjes
  • 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gr feta (of witte kaas)
  • Stuk of 8 zongedroogde tomaatjes
  • Extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grote ovenschaal, kom, hapjespan, prikkertjes

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een grote ovenschaal in met wat olie.
  2. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de feta in blokjes en de tomaatjes in stukjes. Prak de roomkaas in een kom en zet opzij.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan op matig en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en fruit nog even mee.
  4. Voeg handje voor handje de spinazie toe en roerbak tot alles geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de spinazie met de feta, Parmezaan, tomaatjes en bosui door de roomkaas.
  6. Verdeel het mengsel over de tortillawraps en rol ze op (zet ze eventueel vast met een prikkertje). Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrijk ze nog licht met wat olie.
  7. Zet de tortillawraps 10 tot 15 minuten in de oven tot ze licht gekleurd en goed doorgewarmd zijn.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*