
Tostada met gerookte zalm
Een tostada is een Mexicaanse tortilla die wordt geroosterd of gefrituurd en daarna belegd met verschillende ingrediënten. De tortilla wordt in Mexico gegeten zoals wij gewoon een boterham eten en een tostada is dan ook niets meer dan een manier om oud brood weer eetbaar te maken. Net zoals wij van oud brood bijvoorbeeld wentelteefjes of tosti’s maken. Deze tostada met zalm heb ik onlangs gemaakt als lichte avondmaaltijd in het kader van de calorieën, sinds ik weer de strijd ben aangegaan met wat overtollige kilootjes. Maar eigenlijk is het meer een heerlijk brunch- of lunchgerechtje. Omdat ik volkorentortilla’s en light roomkaas heb gebruikt, komt deze tostada op ongeveer 258 calorieën per stuk.
Ingrediënten
- 4 kleine volkorentortilla’s
- 200 gr gerookte zalm
- 80 gr Philadelphia light roomkaas/zuivelspread
- 60 gr veldsla
- 4 el kappertjes
- Paar takjes verse dille
- Versgemalen zwarte peper
- Benodigdheden: koekenpan
Aan de slag!
- Bak de tortilla’s op matig vuur in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
- Bestrijk de tortilla’s met de roomkaas en beleg vervolgens met de veldsla en zalm.
- Verdeel de kappertjes en de dille over de zalm en maal er nog wat peper over.