Tosti caprese

Tosti caprese

Een tosti als lunch lust volgens mij iedereen wel. Ik maak het vaak als ik brood over heb wat ik te droog vind geworden om zo te eten. (Ik ben daar ook wel lastig in, want ik vind brood vaak na twee dagen al niet meer oké). De tosti met kaas en ham of eventueel salami, kennen we echter wel. Ik maak dan ook regelmatig tosti’s met ander beleg, zoals deze tosti caprese. En mocht je niet weten wat caprese inhoudt: dit is van oorsprong een Italiaanse salade met niet meer dan tomaat, mozzarella en basilicum. En op basis van deze ingrediënten kun je dus ook een smakelijke tosti maken!

Ingrediënten

 • 8 sneetjes brood naar keuze
 • 2 flinke romatomaten
 • 2 à 3 bollen (buffel)mozzarella
 • Handje basilicumblaadjes
 • Pesto (recept)
 • Boter (echte)
 • Versgemalen zwarte peper
 • Materialen: tafelgrill of grillpan

Aan de slag!

 1. Snijd de tomaten in de breedte in dunne plakken, verwijder de zaadjes en laat het vocht eruit trekken op keukenpapier.
 2. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en hak de basilicum grof.
 3. Bestrijk 4 sneetjes brood dun met wat pesto en beleg met de mozzarella, tomaat en basilicum. Maal er wat peper over en leg de overige sneetjes brood erop. Bestrijk vervolgens de buitenkant van het brood aan beide zijden heel dun met wat boter.
 4. Verhit de tafelgrill of grillpan tot deze goed heet is.
 5. Grill de tosti’s tot de mozzarella gesmolten en het brood knapperig is en mooie grillstrepen heeft. Snijd de tosti’s diagonaal door en serveer direct.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_58765021446aa_search-form” cat_id=”11764″ cat_select=”0″ default_search=”grillpan” name=”grillpan” sub_id=”” link_color=”E6007E” subtitle_color=”3F3F3E” pricetype_color=”3F3F3E” price_color=”D94460″ deliverytime_color=”ACBB51″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*