Er is natuurlijk helemaal niets mis met een gewone tosti met ham en kaas. Gewoon altijd lekker met een lik ketchup erbij. Maar ik vind het ook leuk om te experimenteren met tosti’s. Ik eet graag een capresetosti of met roerei, bacon en kaas en in de winter een käseschnitte. Vorig weekend heb ik weer eens iets anders uitgeprobeerd. Ik had nog wat zachte geitenkaas in huis wat op moest en ook nog een restje waterkers. Dat is samen met brie en bacon deze zalige tosti geworden! Romig door de brie, karakteristiek door de geitenkaas, zoutig door de bacon en peperig door de waterkers. Een heel fijne combi!
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 8 sneden boerenbrood
- 8 plakken bakbacon (of ontbijtspek)
- 200 gr brie, in plakjes
- 200 gr zachte geitenkaas, verbrokkeld
- Handje waterkers
- Boter
- Versgemalen zout en zwarte peper
- Materialen: koekenpan, contactgrill of grillpan
[/ingredients]
[directions title=”Aan de slag!”]
- Verhit een klein beetje boter in een koekenpan en bak de plakken bacon krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Beleg 4 sneden brood met brie, waterkers, geitenkaas en bacon en maal er wat peper en zout over. Leg de overige sneden brood erop en besmeer de buitenkant van het brood met wat boter.
- Grill de tosti’s op een contactgrill of in de grillpan om en om tot ze knapperig zijn met mooie grillstrepen en de kaas gesmolten is. Snijd ze doormidden en serveer direct.
[/directions]
Geef een reactie