Tosti met kalkoen, spek, uien en kaas

Tosti met kalkoen, spek, uien en kaas

Een doodgewone tosti met kaas en ham of salami en een lik ketchup is nog altijd heerlijk, maar ik blijf het leuk vinden om zo nu en dan andere tosti’s te bedenken en ik heb er dan ook al heel wat online staan. Maar er kan er altijd weer eentje bij, zoals deze met kalkoen, krokante spek, gebakken uien, augurk, barbecuesaus en natuurlijk ook kaas!

Brood en kaas voor een tosti

Ik vind zelf voor tosti’s nog altijd (wit) casinobrood het fijnst omdat je die mooi diagonaal kunt snijden. Uiteraard is een andere broodsoort naar wens ook prima. Wat betreft de kaas kies je voor een soort die goed smelt. Ik heb nu Leerdammer belegen gebruikt. Andere kazen die lekker smelten zijn bijvoorbeeld gruyère, emmentaler, plakjes ‘cheddar’ smeltkaas, belegen, extra belegen, emmentaler en provolone.

Duurste tosti ter wereld

Wist je dat de duurste tosti ter wereld maar liefst 214 dollar kost? Omgerekend zo’n 180 euro! (Dagkoers 26/06/2021) Hij heet Quintessential Grilled Cheese en wordt geserveerd bij Serendipity 3 in New York. Dom Perignon champagne, eetbaar 23-karaat goud, zeldzame kaas en échte truffelolie zijn in deze decadente tosti verwerkt. Lees en bekijk er hier meer over. Nou, ik hou het wel gewoon op deze kalkoentosti of op mijn andere tostivariaties 😉

Ben je net zo’n fan van tosti’s als ik? Lees dan mijn blog ‘Een ode aan de tosti‘. Hier lees je meer over de geschiedenis tosti’s, tips hoe je het beste tosti’s kunt maken en natuurlijk nog een heleboel tostirecepten!

Ingrediënten

 • 8 sneetjes brood naar wens
 • 12 plakjes kalkoen filet
 • 8 plakken kaas naar wens
 • 8 plakjes ontbijtspek
 • 2 uien
 • 4 el barbecuesaus
 • Augurkenschijfjes
 • Boter
 • Optioneel: naturel chips
 • Materialen: koekenpan, optioneel: contactgrill of tosti-ijzer

Aan de slag!

 1. Snijd de uien in dunne halve ringen.
 2. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak de plakjes spek krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
 3. Doe weer wat boter in de pan en bak de uien op laag vuur tot ze zacht zijn. Vuur verhogen en doorbakken tot ze krokant zijn. Neem uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.
 4. Bestrijk alle sneden brood aan één kant royaal met boter en aan de andere kant met barbecuesaus. Beleg op de kant met barbecuesaus met een plak kaas, spek, kalkoen, augurk, uien en weer een plak kaas. Leg de andere 4 sneetjes brood met de beboterde kant naar buiten erop.
 5. Bak de turkey melt tosti’s om en om in de pan goudbruin. Eventueel op het laatst nog even met het deksel op de pan om de kaas beter te laten smelten. Je kunt uiteraard ook een contactgrill of tosti-ijzer gebruiken.
 6. Serveer de turkey melt tosti’s eventueel met een handje chips.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*