Tosti met roerei, bacon en kaas

Tosti met roerei, bacon en kaas

Boter, kaas en eieren, én bacon, én brood; een gouden combinatie! Lekker als lunch of bij een uitgebreide zondagsbrunch en uiteraard een ideaal antikaterbroodje na gezellige avond met een glaasje teveel 😉 Het heeft wel wat meer tijd nodig dan een gewone tosti, maar dit is veel lekkerder! Ik eet dit overigens ook wel eens gewoon ’s avonds als ik weinig tijd heb of gewoon geen zin heb om uitgebreid te koken. En ik heb er ook wel eens plakjes avocado aan toegevoegd. Ook heel lekker en vol gezonde plantaardige vetten als tegenhanger van de dierlijke vetten. Nog niet geprobeerd, maar wat me ook lekker lijkt is om nog wat gebakken uienringen toe te voegen. Dat ga ik de volgende keer doen!

Ingrediënten

 • 8 sneetjes brood naar keuze
 • 4 eieren
 • 8 plakjes bacon
 • 4 plakken jong belegen of belegen kaas
 • Scheutje room
 • Boter (echte)
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: kom, koekenpan

Aan de slag!

 1. Klop in een kom de eieren los met een scheutje room, zout en peper.
 2. Besmeer de sneetjes brood aan één kant met boter.
 3. Verhit een klein klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de bacon knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
 4. Voeg zo nodig een klontje boter aan de pan toe en giet de eieren erin. Laat de eieren op matig vuur onder voortdurend roeren stollen tot ze mooi uiteen vallen. Ze mogen best nog een beetje zacht zijn. Doe over op een bord.
 5. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
 6. Beleg 4 sneetjes brood met de kaas, bacon en roerei en leg de andere sneetjes erop. Het is de bedoeling dat de beboterde kant aan de buitenkant zit.
 7. Bak de tosti’s in de droge pan in ca. 4 minuten totdat het brood geroosterd en de kaas gesmolten is. Keer ze halverwege om. Gebruik desnoods 2 pannen tegelijk zodat het wat sneller gaat.
 8. Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*