Tosti met spek, emmentaler, bosui en tomaat

Tosti met spek, emmentaler, bosui en tomaat

Wie houdt niet van een lekkere tosti zo nu en dan? Ik eet het af en toe als lunch, gewoon simpel met ham en kaas of alleen kaas en met een likje ketchup om oud brood op te maken. Maar de laatste keer dat ik een meer bijzondere tosti maakte, is alweer een half jaar geleden dus werd het weer eens tijd om een nieuwe te bedenken! Deze keer met spek, emmentaler, belegen kaas, bosui, tomaat en mosterd.

Een ode aan de tosti

Ik ben zo dol op tosti’s in allerlei variaties, dat ik er zelfs een blog over heb geschreven. Daarin vind je ook een overzicht van alle tosti recepten die ik tot nu online heb gezet plus nog een aantal suggesties die ik nog niet apart heb gedeeld. Dat zijn recepten van voor ik Kitchenista begon en daar dus geen foto’s van heb gemaakt. Die moet ik dus zeker ook allemaal nog eens maken!

Ingrediënten

  • 8 casinoboterhammen
  • 8 of 12 plakjes spek, afhankelijk van de grootte
  • 150 gr emmentaler
  • 100 gr belegen kaas
  • 2 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • Grove mosterd
  • Boter
  • Materialen: koekenpan, contactgrill (of grillpan of koekenpan)

Aan de slag!

  1. Verhit een klein klontje boter in een koekenpan en bak het spek krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Rasp ondertussen de emmentaler en belegen kaas, snijd de bosuitjes in dunne ringetjes en de tomaten in plakjes. Meng de kaas met de bosui.
  3. Bestrijk 4 boterhammen met mosterd en verdeel de helft van de kaas erover. Beleg met spek en tomaat en verdeel de rest van de kaas erover. Bestrijk de overige boterhammen met mosterd en druk ze op de belegde.
  4. Bestrijk nu de buitenkanten van de tosti’s met boter.
  5. Bak de tosti’s tussen een contactgrill of in een koekenpan of grillpan tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*