Tosti met truffelsalami

Tosti met truffelsalami

Een tosti op z’n tijd vind ik echt heerlijk! Als lunch in het weekend maar ook ’s avonds als ik geen zin heb in een complete maaltijd en gewoon iets gemakkelijks wil eten of als extraatje bij een kom soep. De overbekende tosti met ham en kaas en een lik ketchup maak ik echter bijna nooit. Als is daar natuurlijk niets mis mee, maar ik hou nou eenmaal van experimenteren en bovendien is de tosti zo ontzettend veelzijdig!

Ik moet wel toegeven dat ik deze niet zelf heb bedacht. Ik kwam het recept per toeval tegen op de website van de Appie omdat ik voor een artikel wat research naar de tosti aan het doen was. En omdat ik een sucker for truffel, salami en kaas ben, besloot ik gelijk om ‘m op mijn menu te zetten! Ietsjes aangepast, dat dan weer wel. In plaats van truffeltapenade heb ik truffelpesto (van Saclà) gebruikt omdat ik dat nog in huis had. De Hongaarse salami heb ik vervangen door truffelsalami en verder heb ik nog wat meer basilicum toegevoegd dan wat het oorspronkelijke recept aangaf.

Ingrediënten

  • 8 sneetjes boerenbrood
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 8 plakken truffelsalami (langwerpig) of 16 plakjes Hongaarse salami
  • Potje truffeltapenade of truffelpesto
  • Verse basilicum
  • Boter (echte!)
  • Materialen: grillpan, koekenpan of contactgrill

Aan de slag!

  1. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Je hebt 6 tot 8 plakjes per tosti nodig.
  2. Bestrijk 4 sneetjes brood met truffeltapenade/pesto en beleg met blaadjes basilicum, mozzarella, salami, nogmaals blaadjes basilicum en nogmaals mozzarella. Bestrijk de overige sneetjes brood ook met truffeltapenade/pesto. Leg op de belegde sneetjes en druk goed aan. Besmeer de buitenkanten aan beide zijden met boter.
  3. Verhit een koekenpan, grillpan of contactgrill. Bak de tosti’s niet te hard 4 minuten per kant bruin en krokant of tussen de platen van de contactgrill 4 tot 5 minuten totaal.

Andere tosti’s:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*