Traybake met groene asperges, kipfilet en aardappels

Traybake met groene asperges, kipfilet en aardappels

Vandaag weer makkelijke maandag voor mij met een traybake. Lekker alles in één schaal de oven in zonder al teveel voorbereiding. Net als de laatste keer is deze traybake wederom met kip (want mijn favoriete stukje vlees) maar nu kipfilet in plaats van drumsticks, en met groene asperges, aardappels, knoflook, rozemarijn en citroen.

Groene asperges en aardappels

Witte asperges vind ik echt zo onwijs lekker maar helaas niet jaarrond uit eigen land verkrijgbaar. Als je ze al buiten het seizoen ziet, dan zijn ze geïmporteerd en vaak dan ook behoorlijk prijzig. Groene asperges zie je wel vrijwel altijd in de supermarkt, meestal zijn het dan aspergetips. Bij mijn dagelijkse super hebben ze groene asperges zelfs in de diepvries. En met diepvriesgroenten is echt niets mis want de verse groenten worden binnen enkele uren na de oogst snel ingevroren. Omdat je ook aardappels in de schil roostert in deze traybake, adviseer ik om voor een betere kwaliteit aardappel te kiezen met een dunne, gladde schil zonder pitten en plekken. Wil je gewoon goedkope tafelaardappels uit megazak gebruiken omdat je die toch in huis hebt, schil ze dan bij voorkeur wel. Dit zijn doorgaans oudere aardappels en mijn ervaring is dat ze veel pitten, lelijke plekken en uitlopers hebben omdat ze al langer liggen voordat ze in de supermarkt en op jouw bord komen.

Ingrediënten

 • 4 kipfilets of kipdijfilets
 • 750 gr kleine aardappels met een gladde schil
 • 500 gr groene asperges
 • 1 bol knoflook
 • Paar takjes rozemarijn
 • 1 citroen
 • 1 el neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Materialen: ovenschaal of bakblik

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden of 180 hete lucht.
 2. Was de aardappels en halveer ze of in kwarten als ze wat groter zijn. Snijd de houtige onderkant van de asperges en maak de knoflookteentjes los. Je kan ze pellen maar het hoeft niet. Na het roosteren kun je de knoflook ook uit de velletjes knijpen.
 3. Meng de aardappels, asperges en knoflook met de olie in een bakblik of ovenschaal en maal er zout en peper over. Halveer de citroen, knijp beide helften over de groenten uit, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de schaal. Dek af met aluminiumfolie (glanzende kant naar beneden) en zet 15 minuten in de oven.
 4. Kruid de kipfilet met zout en peper en eventueel andere specerijen.
 5. Neem de schaal uit de oven en verwijder de folie. Verdeel rozemarijn en kipfilet over de groenten en zet zonder folie 25 tot 30 minuten terug in de oven tot de kip mooi goudbruin is.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*