Tuna melt: een tosti met tonijn en kaas

Tuna melt: een tosti met tonijn en kaas

Tonijn en kaas, het lijkt een vreemde combi maar dit is echt zo lekker! De gegrilde tuna melt sandwich, oftewel een tosti met tonijn en gesmolten kaas, is typisch Amerikaans. Van tonijn uit blik maak je eerst een licht aangemaakte tonijnsalade en vervolgens ga je stapelen met brood, kaas en de salade.

Ik vind voor de tuna melt (wit) casinobrood het fijnst omdat je die mooi diagonaal kunt snijden. Uiteraard is een andere broodsoort naar wens ook prima. Wat betreft de kaas kies je voor een soort die goed smelt. Ik heb nu jong belegen gebruikt omdat ik dat in huis had, maar eigenlijk heb liever een kaas met iets meer pit omdat de tonijnsalade best overheerst. Ik zou hier dan ook zeker geen heel jonge kaassoorten gebruiken. Goede opties zijn bijvoorbeeld gruyère, plakjes ‘cheddar’ smeltkaas, belegen, extra belegen, emmentaler, provolone picante en geitenkaas.

Meer over de tosti

Ben je net zo’n fan van tosti’s als ik? Lees dan mijn blog ‘Een ode aan de tosti‘. Hier lees je meer over de geschiedenis van de tosti, tips hoe je het beste tosti’s kunt maken en natuurlijk nog een heleboel tostirecepten!

Duurste tosti ter wereld

Wist je dat de duurste tosti ter wereld maar liefst 214 dollar kost? Omgerekend zo’n 192 euro! De tosti heet Quintessential Grilled Cheese en wordt geserveerd bij Serendipity 3 in New York. Dom Perignon champagne, eetbaar 23-karaat goud, zeldzame kaas en échte truffelolie zijn in deze decadente tosti verwerkt. Lees en bekijk hier meer over deze zeer prijzige tosti. Nou, ik hou het wel gewoon op deze tuna melt of op mijn andere tosti variaties 😉

Ingrediënten

  • 6 sneetjes wit casinobrood
  • 1 blikje tonijn (op olie of water maakt niet uit)
  • 4 plakken jong belegen kaas
  • ½ rode ui
  • 2 el kappertjes of een paar kleine zure augurkjes
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • Zachte roomboter
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef, kom, grote koekenpan of grillpan

Aan de slag!

  1. Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Snipper de ui. Als je augurkjes gebruikt, hak deze dan grof. Bestrijk 4 sneetjes brood aan 1 kant royaal met boter en 2 sneetjes aan beide kanten.
  2. Meng in een kom de tonijn met de ui, kappertjes of augurk, mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de koekenpan of grillpan. Bak de sneetjes die aan beide kant beboterd zijn om en om goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan.
  4. Beleg nu 2 sneetjes met de beboterde kant naar beneden met tonijnsalade. Leg daarop een plak kaas, dan een al gebakken sneetje, daarop weer en plak kaas en eindig met tonijnsalade. Dek af met de laatste 2 sneetjes brood met de beboterde kant naar boven.
  5. Bak de tosti’s nu om en om in de pan tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
  6. Snijd de tuna melt tosti’s diagonaal doormidden en serveer direct.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*