Turks brood met hummus, aubergine, feta en alfalfa

Turks brood met hummus, aubergine, feta en alfalfa

Voor mijn zaterdagse ‘broodje van de week’ heb ik weer eens een vegetarisch broodje bedacht in de vorm van Turks brood met hummus, gegrilde aubergine, feta met za’atar en nu eens geen sla maar frisse alfalfa on top. Voor wie toch ook graag nog wat vlees op z’n broodje heeft niet getreurd, want als optie heb ik nog sucuk (Turkse knoflookworst) meegenomen in het recept. Het lekkerst is dan om de plakjes even om en om te bakken in een droge koekenpan of je legt ze tegelijk met de aubergine op de bakplaat onder de grill als je nog plek op de bakplaat hebt.

Turks brood

Ik vind Turks brood heerlijk maar alleen op de dag zelf vers gekocht bij de Turkse winkel want de volgende dag vind ik het al snel te droog (ik geef toe dat ik sowieso lastig ben met brood want ik vind alles al snel te droog 😉 ). Geroosterd kan dan uiteraard nog wel maar als ik even snel een broodje wil maken tussen alle bedrijven door, dan vind ik het weer teveel gedoe. Turks brood is te dik voor mijn broodrooster, ook gehalveerd, dus dan moet het weer in de oven of grillpan. En als ik druk bezig ben, dan sla ik lunch heel gemakkelijk over als ik er iets voor moet doen want dan ben ik al zo druk met het uitwerken van recepten. Gelukkig hebben ze bij mijn Turkse super ook iets kleinere broden en dan nog is dit recept teveel voor mij alleen. Maar de rest komt morgen wel op want dan is het toch zondag en dan kook ik meestal niet.

Ingrediënten

 • 1 rond Turks brood
 • Hummus (recept)
 • 1 aubergine
 • 100 gr feta of witte kaas
 • 1 tl za’atar
 • Bakje alfalfa
 • Neutrale olijfolie
 • Versgemalen zeezout en zwarte peper
 • Optioneel: sucuk
 • Materialen: grillpan, schaaf, bakpapier, kom

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het Turks brood overdwars door en leg een minuut of 5 op het rooster tot het knapperiger is. Neem uit de oven en zet de oven op de bovengrill op 180 graden.
 2. Verhit een grillpan goed heet. Schaaf of snijd de aubergine in plakken van een halve cm dik, bestrijk beide kanten van de plakken met wat olie en maal er zout en peper over. Grill de plakken om en om tot ze mooie grillstrepen hebben en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 3. Prak in een kom de feta heel fijn en breng op smaak met za’atar. Verdeel over de plakken aubergine en plaats dicht onder de grill tot de kaas goudbruin is.
 4. Bestrijk de snijkanten van het Turks brood met hummus en beleg de onderste helft met de aubergine (optioneel eerst met sucuk) en verdeel er wat alfalfa over. Snijd het vervolgens in 4 kwarten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*