Uitgebreide visschotel voor feestelijke momenten

Uitgebreide visschotel voor feestelijke momenten

Hiervoor mag je mij echt wakker maken! Al is het midden in de nacht, dan ga ik er meteen van eten 😉 Ik maak deze visschotel meestal tijdens de feestdagen om ‘s middags (kerst) of juist later op de avond (oud en nieuw), samen met andere hapjes, op tafel te zetten met toast of stokbrood. Ook heb ik het een paar keer als onderdeel van een buffet gemaakt als we met veel waren. Ik heb vier tot acht personen aangegeven voor deze visschotel; afhankelijk van wat je nog meer hebt en met hoeveel personen je bent moet je zelf kunnen inschatten of je hier genoeg aan hebt. Lijkt het je te weinig, dan kun je het recept eenvoudig vermeerderen.

De visschotel heeft nog wakame of eventueel zeekraal als garnering. Dit vind je niet overal even gemakkelijk maar een goede visboer moet dit wel hebben. In de grotere winkels van AH en AH online vind je sowieso wakame en zeekraal.

Ingrediënten

  • 1x zalmsalade volgens recept
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr gerookte heilbotfilet
  • 2 haringen
  • 2 gerookte forelfilets of makreelfilets (of beide)
  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 gr Noorse roze garnalen
  • 2 gerookte palingfilets
  • 1 kleine ui
  • 1 bakje wakame salade (Japanse zeewier) of zeekraal
  • IJsbergsla
  • Beetje cocktailsaus (recept)
  • Materialen: platte serveerschaal

Aan de slag!

  1. Begin voor de visschotel met de zalmsalade want dat is het meeste werk. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Gebruik je zeekraal in plaats van wakame, blancheer dit dan een paar minuten.
  2. Snipper de ui heel fijn. Snijd de forel, haring en paling in stukjes. Meng de Noorse garnalen met een beetje cocktailsaus.
  3. Leg op de schaal rondom langs de rand blaadjes ijsbergsla. Maak in het midden van de schaal een ‘bergje’ van de zalmsalade. Verdeel daaromheen de vissoorten (uitjes op de haring). Vervolgens verdeel je de wakame of zeekraal rondom de zalmsalade en doe je bovenop de zalmsalade de Noorse garnalen in cocktailsaus.
  4. Serveer de visschotel met puntjes toast of dungesneden sneetjes stokbrood.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*