Vegetarische burger met guacamole, salsa en nacho’s

Vegetarische burger met guacamole, salsa en nacho’s

Ik ben een sucker voor een goed gevuld broodje hamburger met een lekker sappige burger die ik zelf maak en niet in de pan in olie of boter bak, maar grill in een droge grillpan. Maar zo nu en dan ga ik voor een vegetarische burger en vandaag was weer zo’n dag. En het is niet eens fastfood vrijdag maar gewoon een doordeweekse dag. Deze maakte ik uit nieuwsgierigheid want gemaakt met een vegetarische burger uit de supermarkt die ik nog niet had geprobeerd. Verder aangevuld met guacamole, salsa (wat eigenlijk geen saus is maar een fijngesneden tomatensalade), cheddar, pittige mayonaise en nacho’s voor een krokante bite. Enneh… vind jij vegetarische burgers maar niks? Dit kan natuurlijk ook gewoon met een echte hamburger!

De vegetarische burger

Ik heb al heel wat vegetarische burgers geprobeerd en ik vind ze zeker niet allemaal even lekker. De ene is heel vlak van smaak terwijl de andere dan juist weer heel zout is. Er is er tot nu (ik heb ze nog niet allemaal gehad) niet één die mij een echt wow-effect gaf, ik heb dan liever mijn zelfgemaakte linzenburger. Maar nu is nog vrij nieuw in de vega koeling de Incredible Burger van Garden Gourmet (voorheen Sensational Burger). In tegenstelling tot andere vegetarische burgers is deze niet voorgegaard maar nog rauw. Hij kan op de barbecue, in de pan en in de oven. Ik koos voor gewoon in wat olie bakken in de pan. Er wordt beloofd dat de burger net zo sappig en mals is als een gewone burger en dat deze mooi rood blijft van binnen. Maar ja, dat rode is niet zo moeilijk door onder andere toegevoegde bietenpoeder en granaatappelsap. Maakt Garden Gourmet deze belofte waar?

Om te beginnen heb ik beide burgers gebakken zodat ik er één puur kon proeven en de ander op het broodje met alles erop en eraan. En ik was echt blij verrast! De burger bak mooi bruin en is inderdaad mals en sappig. De textuur ziet er echt uit als vlees, wel wat fijner dan een echte burger, en zo voelt het ook in de mond. Wat betreft de smaak was ik helemaal verbaasd. Niet te zout en ik proefde daadwerkelijk iets ‘vlezigs’. Ik denk dat de smaak nog het dichtstbij half-om-halfgehakt komt. Op een broodje met alle extra smaakmakers heb je niet door dat het geen echt vlees is! Ik vind dit by far de beste kant-en-klare vegetarische burger die ik tot nu toe heb geproefd en hij is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. Nog wel een tip: gebruik ruim olie en bak niet op te hoog vuur want in het begin hebben ze de neiging om aan de pan te plakken. Ik was gelukkig net op tijd om het vuur te verlagen en heb nog wat extra olie toegevoegd. Met een prijs van rond de 4 euro voor twee stuks is dit niet de goedkoopste burger in het vegaschap maar voor mij is hij het waard.

Ingrediënten

 • 2 witte (sesam)bollen
 • 2 vegetarische burgers, soort/merk naar wens
 • 2 plakjes cheddar smeltkaas
 • 2 el guacamole (recept)
 • 2 el salsa (recept)
 • 2 el mayonaise
 • ½ el hete saus, bijvoorbeeld sriracha
 • Handje nacho’s
 • Optioneel: verse koriander
 • Materialen: kommetje, koekenpan, grillpan

Aan de slag!

 1. Begin met het maken van de tomatensalsa volgens het recept. En ook de guacamole als je die zelf wilt maken.
 2. Meng in een kommetje de mayonaise met de hete saus.
 3. Bereid de burgers volgens aanwijzingen op de verpakking. Doe zodra ze gaar zijn het vuur laag, leg op elke burger een plak cheddar en laat smelten. Dit gaat het snelst met een deksel op de pan.
 4. Snijd ondertussen de broodjes door en leg ze met de snijkanten een paar minuten in een grillpan.
 5. Verdeel de guacamole over de onderste helften van de broodjes. Leg daarop een burger met de kaas, dan wat chilimayo, de salsa en tot slot wat nacho’s. En optioneel nog wat blaadjes koriander.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*