Veldsla met kip, ei en ontbijtspek (Keto)

Veldsla met kip, ei en ontbijtspek (Keto)

Deze veldsla salade met kip, ei, ontbijtspek, rode ui, paprika, komkommer, cherrytomaatjes en kerriedressing maakte ik als lunch voor mijn lief om mee te nemen naar zijn werk. Eigenlijk was het ook een beetje om wat restjes op te maken want ik had nog een halve paprika, een klein stukje komkommer, een paar cherrytomaatjes en een aangebroken pakje ontbijtspek. Het is echter zo goed gevuld, dat je dit ook makkelijk als maaltijdsalade kan eten.

Veldsla

Vaak gebruik ik ijsbergsla, rucola of gemengde sla als ik een lunchsalade maak maar deze keer heb ik eens voor veldsla gekozen. Het heeft net als rucola een nootachtige smaak maar dan iets milder. En wat ik er fijn aan vind is dat het niet zo van die stugge steeltjes heeft zoals rucola. Veldsla is overigens ook heel goed te verwerken in warme gerecht, zoals stamppot. Vroeger werd het als onkruid beschouwd als het voorkwam in wintergraan. Tegenwoordig wordt het in eigen land als heerlijke groente geteeld en is jaarrond verkrijgbaar. Meer over veldsla lees je hier.

Gaarheid kip checken

Ingrediënten

  • 150 gr veldsla
  • 2 kipdijfilets
  • 4 eieren
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 1 rode ui
  • ½ gele paprika
  • ¼ komkommer
  • 2 el mayonaise, suikervrij
  • 2 el Turkse of Griekse yoghurt
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • Scheutje extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: pannetje of eierkoker, koekenpan, kom

Aan de slag!

  1. Kook de eieren halfhard of hard en laat afkoelen in koud water. Kruid de kip met zout en peper.
  2. Bak ontbijtspek in een droge koekenpan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in het spekvet de kip in ca. 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Zie boven de tip om gaarheid te checken.
  3. Maak ondertussen in een kom een dressing van de mayonaise, yoghurt, azijn, kerrie en een scheutje olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de ui in dunne halve ringen, halveer de tomaatjes, snijd paprika en komkommer in blokjes en en de kip in stukjes.
  5. Meng veldsla, tomaatjes, paprika, komkommer en ui door de dressing en verdeel over 2 borden of kommen.
  6. Pel de eieren en snijd ze in partjes. Verdeel kip en ei over de salade en verkruimel het ontbijtspek erover.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*