Verse gnocchi

Verse gnocchi

Laat ik gelijk beginnen met de uitspraak. Gnocchi spreek je uit als ‘njokkie’ en niet als ‘gnokkie’ of ‘knokkie’. Zo, hebben we dat gehad opdat je het nooit meer verkeerd uitspreekt! ūüėČ

Deze soort van pastaballetjes van aardappel en bloem kun je natuurlijk gewoon kant-en-klaar in elke supermarkt kopen,¬†alleen heb ik er niet zo’n¬†zin meer in als ik dan zie wat er allemaal in¬†gestopt is. Bovendien is zelf maken¬†goed te doen, al kost het wel wat tijd. Ik maak dan ook meestal een dubbele hoeveelheid van onderstaand recept want je kunt gnocchi prima invriezen!

Ingredi√ęnten

 • 750 gr kruimige aardappels, geschild en in stukken
 • 200 gr bloem + extra om te bestuiven
 • 2 eieren
 • Zout
 • Benodigdheden: grote kookpan, pureeknijper of passe-vite (roerzeef), kom, schuimspaan, schaal

Aan de slag!

 1. Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar en giet af. Laat ze even droogstomen.
 2. Pureer de nog warme aardappels met behulp van de pureeknijper of passe-vite boven een kom. Je kunt ze ook stampen, maar er mag echt geen enkel klontje meer in de puree zitten, dus stampen is niet raadzaam.
 3. Voeg de eieren toe en meng goed door.
 4. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed tot een samenhangende bal.
 5. Bestrooi een schoon werkvlak met wat bloem en kneed het deeg hierop ca. 5 minuten goed door. Als het plakkerig blijft, bestrooi dan steeds met wat bloem.
 6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk deel uit tot een rol van ca. 2 cm doorsnede.
 7. Neem één rol en bewaar de rest onder vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen. Snijd de rol in stukjes van ca. 2 tot 3 cm en druk ze voorzichtig met je duim op de tanden van een vork iets platter. Doe dit ook met de rest van de rollen.
 8. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de gnocchi totdat ze gaan drijven. Doe dit eventueel in porties zodat ze de ruimte hebben om te ‚Äėzwemmen‚Äô. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en verwerk ze direct met de gewenste saus of houd ze warm in een voorverwarmde schaal tot de saus klaar is.

Tip: Wil je gnocchi invriezen? Bestrooi dan ongekookte gnocchi met bloem en laat ze volledig los van elkaar drogen op een koele plaats of¬†leg ze het liefst¬†een uurtje¬†op een bord in de vriezer. Verpak ze daarna, eventueel in 1-persoonsporties, in een goed afsluitbare diepvrieszak,¬†bij voorkeur¬†vacu√ľm. Je kunt ze dan ongeveer 3 maanden bewaren. Voor gebruik moeten ze wel weer volledig ontdooid zijn.

Recept: Gnocchi met paddenstoelen en kaas

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*