Visballetjes met remoulade

Visballetjes met remoulade

Weer een uitprobeersel uit een supermarkttijdschrift. Dit is een recept uit de Boodschappen van de Plus en hij mag blijven, al heb ik er wel weer wat aan veranderd. Het recept geeft aan een bosje dille te gebruiken en een evenredige verhouding van witvis en zalm. Hoewel ik er heel erg van hou, leek een heel bosje dille mij wel wat veel dus ik heb ongeveer een half bosje gebruikt. Je moet immers nog wel vis proeven en niet enkel dille. Ook heb ik meer witvis, in mijn geval kabeljauw, dan zalm gebruikt. Puur uit gevoel en omdat ik kabeljauw nog lekkerder vind dan zalm. En verder beschreef het recept om van het mengsel 4 ballen te draaien maar dat vond ik te groot. Ik heb er 12 balletjes ter grootte van een golfbal van gemaakt. Je zou er ook 20 à 24 kleine balletjes van kunnen maken als borrelhapje. Last but not least heb ik er een lekker frisse remoulade bij gemaakt, wat zalig is bij gebakken vis.

Ingrediënten

 • 250 gr zalmfilet
 • 400 gr kabeljauwfilet (of andere witvis)
 • 10 gr verse dilleblaadjes, grof gehakt
 • 2 sjalotjes, fijngehakt
 • 1 ei
 • 1 el milde olijfolie
 • 1 el roomboter
 • Bloem
 • Remoulade (recept)
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: foodprocessor

Aan de slag

 1. Snijd de vis in stukjes en maal tot een fijn gehakt in de foodprocessor.
 2. Voeg ei, dille en sjalot toe en meng nog even goed. Breng op smaak met zout en peper en zet een uur afgedekt in de koelkast.
 3. Draai met koude, maar niet te natte handen balletjes van het mengsel en bestuif ze rondom licht met bloem.
 4. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom in ca. 15 minuten bruin en gaar.
 5. Serveer met de remoulade en een frisse salade.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*