Visburger met minifrietjes

Visburger met minifrietjes

Ik geef toe dat ik dit niet helemaal zelf heb bedacht. Ik had zin in een visburger maar wilde niet terugvallen op een recept wat ik al heb: krokante zalmburger. Ik wilde een nieuwe variant en ben online op zoek gegaan naar inspiratie. Uiteindelijk koos ik toch weer voor zalm (was in de reclame 😉 ), maar je kunt het ook met andere vis maken. Kabeljauw, tonijn, makreel of gewoon goedkope koolvis.

De minifrietjes heb ik gemaakt zoals mijn recept voor strofrietjes. Ze zijn iets dikker dan de strofrietjes, maar dunner dan de frietjes zoals je kent van de Mac. Ik heb ze gesneden met de juliennesnijder van mijn mandoline. Heb je die niet, dan zal je het geduld moeten opbrengen om aardappels met de hand zo dun te snijden 😉 De tijd voor het maken van de frietjes heb ik niet in de tijd van dit recept opgenomen. Plan dat dus goed!

Ingrediënten

  • 500 gr visfilet naar wens
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje bosui
  • ½ komkommer
  • 1 ei
  • 4 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 3 tl geraspte mierikswortel (uit potje)
  • Rucola
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Milde olijfolie of zonnebloemolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: grove rasp, zeef, foodprocessor, schaaltje, grillpan, koekenpan

Aan de slag!

  1. Rasp de komkommer met schil grof. Doe in een zeef en schep met ruim zout om. Laat een half uurtje uitlekken. Druk op het laatst met de bolle kant van een lepel nog wat meer vocht eruit.
  2. Pluk ondertussen de blaadjes van de dilletakjes. Hak de helft daarvan heel fijn en houd apart voor de saus. Hak de bosuitjes met een stukje groen fijn en houd een kwart apart voor de saus.
  3. Doe de vis in een foodprocessor met de rest van de dille, de rest van de bosuitjes en het ei en maal tot een smeuïg gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Vorm hiervan 4 burgers en laat ze 30 minuten afgedekt opstijven in de koelkast.
  4. Maak ondertussen de saus. Meng in een schaaltje de zure room met de mayonaise, mierikswortel, komkommer en de apart gehouden dille en bosui. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig want dat ‘hangt’ nog aan de komkommer. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  5. Verhit een grillpan zonder olie. Snijd de broodjes door en toast de snijkanten lichtbruin.
  6. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de visburgers aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar.
  7. Beleg de broodjes met wat rucola, een flinke schep van de saus, de visburger en nog een beetje saus. Kapje erop en klaar!

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*