Visragout met zalm, witvis en garnalen

Visragout met zalm, witvis en garnalen

Eindelijk heb ik weer eens lekker visragout met zalm, witvis en garnalen gemaakt. Had ik echt al heel lang niet meer gedaan. En nu ik het weer heb gegeten, heb ik ook geen idee waarom ik het al zo lang niet meer gemaakt heb. Het is echt zo klaar en ontzettend smaakvol! Met verse vis uiteraard het lekkerst, maar je kunt het ook prima maken met diepvriesvis. Dan kan het ook nog eens low budget als je slim kiest. Eet de visragout simpel in een pasteibakje of met tuinerwtjes en wilde en witte rijst.

Low budget visragout

Verse kabeljauw, zalm en Hollandse garnalen zijn voor velen te duur maar je kunt van deze visragout ook een low budget versie maken met vis uit de diepvries. Koolvis, ook een witvis, is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan kabeljauw, helemaal als je zo’n doosje met vier blokjes (400 gram) diepvries koolvisfilet neemt voor € 1,79 (ik geef prijzen van de Dirk aan omdat ik daar het meeste kom). Wilde Zalm van Vis Marine is € 2,32 voor 250 gram en een bakje (100 gram) gekookte roze garnalen is € 1,32. Pangasius en tilapia, beiden ook witvis, zijn ook spotgoedkoop maar ik eet deze nooit omdat ze een dubieuze reputatie hebben, vooral panga. Bovendien vind ik deze vissen vrij smakeloos, ze hebben kruiden of saus nodig om ze eetbaar te maken. En ze kunnen zelfs een heel gronderige smaak hebben. Bah!

Ingrediënten

  • 400 gr witvis naar keuze
  • 250 gr zalmfilet zonder huid
  • 125 gr (Hollandse) garnalen
  • 500 ml visbouillon (van 1 tablet)
  • 4 bosuitjes, in ringetjes
  • 4 el boter
  • 6 el bloem
  • 200 ml room
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Hulpmiddelen: kookpan, braadpan, schuimspaan, garde

Aan de slag!

  1. Snijd de witvis en zalm in blokjes.
  2. Breng in een pannetje de bouillon aan de kook, verlaag het vuur en pocheer (tegen de kook aanhouden) hierin de vis (niet de garnalen) 5 minuten. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg op een bord.
  3. Verhit de boter in een kleine braadpan en fruit hierin op laag vuur de uienringetjes een paar minuten.
  4. Strooi de bloem erover en laat al roerend een minuut garen.
  5. Giet al roerend met een garde beetje bij beetje de bouillon erbij tot de saus goed dik is. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
  6. Roer de room door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  7. Schep de visblokjes en de garnalen voorzichtig door de saus en laat nog even goed doorwarmen.
  8. Schep de bieslook en de dille erdoor en serveer de visragout direct.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*