Wafelfriet met salami, mozzarella en tomatensaus

Wafelfriet met salami, mozzarella en tomatensaus

De vrijdag is voor mij bijna altijd de dag voor fastfood. Of eigenlijk meer comfort food want echt fast is het doorgaans niet als je altijd alles zelf maakt. Zelfs hamburgers koop ik niet kant-en-klaar maar maak ik altijd zelf. Of pizza, zoals ik pas geleden nog deed. Nou ben ik ook een enorme liefhebber van loaded nacho’s uit de oven (nacho’s koop ik dan weer wel gewoon in een zak) en daar had ik weer zin in. Maar ja, al zo vaak gemaakt dus wilde ik eigenlijk iets soortgelijks maar dan anders. Iets met friet of aardappelschijfjes. Nou, en dat werd dus wafelfriet met salami, mozzarella en tomatensaus!

Ik wilde het liefst pepperoni hiervoor gebruiken. Je weet wel, de kleine plakjes Amerikaanse salami die voor pizza’s worden gebruikt. Pepperoni is ook iets pittiger dan gewone salami maar ik kon het helaas niet vinden. Echter vond ik grote plakken salami echt te groot hiervoor dus heb ik gewoon kleinere rondjes salami uit de grote plakken gestoken. Het heeft dan niet geheel de smaak, maar wel het effect van pepperoni! Potten pizza- of pastasaus koop ik overigens nooit want het is niet veel werk om zelf met passata een smakelijke tomatensaus te maken. Voel je echter vrij om wel een pot te kopen als je dat makkelijker vindt.

Wafelfriet

Wafelfriet is eigenlijk geen friet maar gewafelde aardappelschijfjes. In de VS noemen ze dit waffled fries vandaar de naam friet. Maar nou heb ik echt zó veel keukenspullen echter geen wafelsnijder, dus die staat nu op mijn lijstje om aan te schaffen. Gelukkig is wafelfriet ook gewoon in de supermarkt te koop van het merk Lamb Weston en die zijn heerlijk gekruid. Wel jammer dat er dan toch weer een vorm van suiker is toegevoegd (dextrose). Ik vraag me altijd af waarom? Waarom heeft een aardappelproduct (en dat geldt ook voor heel veel andere producten) suiker nodig? Maar goed, dit is natuurlijk wel weer een stuk sneller dan zelf maken.

Ingrediënten

  • 1 zak wafelfriet
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gr pepperoni of salami
  • 250 ml gezeefde tomaten
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl suiker
  • Paar takjes verse peterselie
  • 1 el milde olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: chilivlokken uit de molen
  • Materialen: koekenpan, ovenschaal, optioneel: friteuse of airfryer

Aan de slag!

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd wat peterselie fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuut mee. Doe de gezeefde tomaten, suiker en oregano erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Eventueel kun je de tomatensaus nu pureren als je liever een geheel gladde saus wilt.
  3. Bereid ondertussen de wafelfriet volgens aanwijzingen op de verpakking in de oven, friteuse of airfryer. Frituren is het snelst maar ook het vetst. Oven is het langzaamst maar wel een goede optie want die heb je sowieso nog nodig. Dan is hij ook gelijk voorverwarmd.
  4. Doe de wafelfriet in een ovenschaal en schud om met wat zout. Verdeel daarover in stukjes gescheurde mozzarella en salami of pepperoni. Maal er optioneel wat chilipeper over. Zet de schaal 5 tot 7 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
  5. Garneer voor serveren met de peterselie.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*