Broodje pulled pork, ham, kaas en augurk

Warm broodje pulled pork, ham, kaas en augurk

Het ‘broodje van de week’ was er de laatste tijd een beetje bij ingeschoten. Al heb ik wel broodjes gepost, het was niet meer wekelijks en ik wil daar weer verandering in brengen. Want een goed gevuld broodje als lunch of lichte avondmaaltijd in het weekend blijft bij mij favoriet. Vandaag een gegrild broodje met pulled pork, ham, kaas, augurk, mosterd en mayonaise. Deze heb ik heerlijk verorberd terwijl ik naar mijn favoriete sport zat te kijken, namelijk Formule 1!

Pulled pork, ham en kaas

Pulled pork kun je zelf maken op de barbecue of in de oven maar dat kost wel enorm veel tijd. Maar stel dat je het wel zelf hebt gemaakt en je hebt nog over, dan is het ideaal voor dit broodje. Echter is pulled pork sinds een aantal jaren zo populair, dat je het nu ook in de gemiddelde supermarkt voorgegaard kunt vinden (meestal ca. 500 gram verpakkingen). Het hoeft dan nog maar een half uurtje in de oven en daarna trek je het zo met twee vorken uit elkaar. De ham die ik voor dit broodje heb gebruikt is gerookte achterham (had ik nog in huis) maar andere soorten zijn ook prima. Denk dat een heerlijke rauwe ham het ook prima doet hier. En wat betreft de kaas koos ik voor belegen Leerdammer maar ook hier geldt: het maak niet zoveel uit als de kaas maar goed smelt en een beetje ‘karakter’ heeft. Dus niet te jong maar wat gerijpter. Mozzarella vind ik bijvoorbeeld te jong en te weinig smaak afgeven in deze combinatie.

Tips! Heb je geen contactgrill? In een grillpan kan dit ook. Leg de broodjes in de pan met iets zwaars erop (bijvoorbeeld een pan met water) en grill eerst de kant met de kaas naar beneden, omdraaien en de andere kant nog grillen. Ook geen grillpan? Leg de broodjes dan in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 1 groot stokbrood
 • 500 gr pulled pork
 • 500 gr ham
 • 4 plakken kaas
 • Augurk in schijfjes
 • Mosterd
 • Mayonaise
 • (Kruiden)boter
 • Materialen: contactgrill

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Snijd het stokbrood in 4 gelijke stukken (kontjes eraf) en snijd ze doormidden. Bestrijk de ene helft van de stukken royaal met mosterd en de andere helft met mayonaise. Bestrijk de buitenkanten van het brood met kruidenboter of boter.
 2. Beleg de onderste helften van het brood eerst met ham, dan pulled pork, vervolgens kaas en tot slot augurk en druk de bovenste helften er goed op.
 3. Verhit de contactgrill (zie tips boven als je die niet hebt) en grill de broodjes tot de kaas gesmolten is. Niet te hard aandrukken, ze mgen wel iets platter worden maar niet zo plat als panini’s.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *