Warme bagels met ham, kalkoen en emmentaler

Warme bagels met ham, kalkoen en emmentaler

Bagels had ik al lang niet meer gegeten tot ik ze, per vier houdbaar verpakt, een maand geleden toevallig tegenkwam en ze gebruikte voor mijn ‘broodje van de week‘. Althans, ik gebruikte twee ervan want vier bagels krijg ik echt niet op. Twee vond ik al een hele hap. Er lagen dus nog twee in de voorraadkast die een bestemming nodig hadden voordat de houdbaarheid was verstreken. En net als de vorige keer wilde ik wederom niet voor de bekende bagel met roomkaas en gerookte zalm gaan. Kalkoen en emmentaler had ik ook nog in huis maar ik wilde nog iets extra’s en dat werd Schwarzwalder ham. Lekker overgoten met mosterdboter en dan nog even de oven in.

Zelf bagels maken kan ook prima maar het is wel enigszins bewerkelijk. Je moet ze namelijk ook eerst nog even koken voordat ze de oven in gaan. Ik heb het jaren geleden één keer gedaan en misschien doe ik het nog wel eens een keer, maar gewoon kopen is toch een stuk gemakkelijker 😉

Zijn bagels Amerikaans?

Het antwoord is nee. Bagels worden vooral geassocieerd met New York maar het is van oorsprong geen Amerikaans product. De bagel is in de VS geïntroduceerd door joodse immigranten uit Polen, waar zij zich onder andere vestigden in het zuidoosten van Manhattan. De klassieke New York bagel is die met roomkaas, gerookte zalm en rode ui.

Ingrediënten

  • 4 bagels
  • 8 plakken Schwarzwalder ham
  • 8 plakken kalkoenfilet
  • Stuk emmentaler
  • 60 gr boter
  • 1 el mosterd
  • Materialen: kaasschaaf, pannetje, bakblik, aluminiumfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schaaf 8 wat dikkere plakken van de emmentaler. Smelt de boter in een pannetje en roer de mosterd erdoor.
  3. Halveer de bagels en leg de onderste helften in een bakblik. Beleg met emmentaler, ham, kalkoen en nogmaals kaas en leg de bovenste helften erop. Druppel met een lepel het botermengsel over de bagels. dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in het midden van de oven.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*