Waterkerssalade met gegrilde tonijn

Waterkerssalade met gegrilde tonijn

Deze heerlijke lunch- of maaltijdsalade met een Japanse twist bewijst dat je met weinig ingrediënten in no-time iets heerlijks op tafel kunt zetten! En ook nog eens caloriearm. De salade is voor twee personen maar je kan er ook voor vier personen een klein voorgerechtje van maken. Als je het als maaltijdsalade net iets te simpel vindt, dan kan je de sla zelf eventueel uitbreiden met komkommer, daikon (= rettich; radijs kan ter vervanging) en wakame (zeewier).

Ingrediënten

  • 200 gr tonijnfilet
  • 75 gr waterkers
  • 80 gr edamame (sojaboontjes)
  • Sap van een halve citroen
  • 1,5 el Japanse sojasaus
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 tl vissaus
  • Olijfoliespray
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: 2 kommen, grillpan

Aan de slag!

  1. Klop in een kom het citroensap, de sojasaus, wasabi en vissaus tot een dressing en zet weg.
  2. Meng in een andere kom de waterkers met de edamame.
  3. Dep de tonijn droog met keukenpapier en spray er aan beide kanten een heel dun laagje olijfolie over.
  4. Verhit de grillpan goed heet. Grill de tonijn heel kort ca. een minuut per kant. De buitenkant moet dichtgeschroeid zijn en de binnenkant nog rauw tot rosé. Neem de tonijn uit de pan en snijd in dunne plakken.
  5. Meng de sla met de helft van de dressing en schik over 2 borden. Maal er wat peper over.
  6. Verdeel de plakjes tonijn over de sla, besprenkel met een lepel met nog wat van de dressing en maal er nogmaals wat peper over.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*