Wolkenbrood hotdogs Aziatische stijl (keto)

Wolkenbrood hotdogs Aziatische stijl (keto)

Deze hotdogs Aziatische stijl zijn keto omdat ik in plaats van hotdogbroodjes wolkenbrood heb gebruikt. Speciaal voor mijn lief omdat hij koolhydraatarm eet. Tot voor kort at hij echt keto maar door af en toe cheaten kwam hij nooit in de zogenaamde ‘ketose’. Dus hebben we afgesproken om streng keto los te laten maar wel op de koolhydraten te letten. In ieder geval geen witbrood, witte pasta en witte rijst. Uiteraard kun je deze hotdogs ook gewoon met een broodje maken, eventueel een bruin pistoletje als je ook liever geen witbrood eet.

Wolkenbrood

Wolkenbrood (cloud bread) is ook bekend onder de naam ‘oopsies’. Overigens geen idee waar die naam vandaan komt. Wolkenbrood is een soort broodvervanger als je geen koolhydraten kan of wil eten of als je geen gluten kan verdragen. Het past ook prima binnen het keto dieet, waarbij je geen enkele vorm van koolhydraten mag. Je maakt dit namelijk van eieren en roomkaas. Bovendien kan je er enorm mee variëren door er bijvoorbeeld kruiden, pitten of zaden aan toe te voegen.

Helemaal keto is dit overigens niet want in de housinsaus is honing verwerkt en je lichaam ziet en verwerkt dit gewoon als suiker. En als iets binnen het keto dieet verboden is, is het wel suiker en substituten!

Ingrediënten

  • Voor het wolkenbrood:
  • 3 eieren
  • 100 gr zachte roomkaas
  • Snufje zout
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • Neutrale olie
  • Citroensap
  • Voor de hotdogs:
  • 4 bockworsten
  • ¼ komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 2 el hoisinsaus (recept)
  • 1 el sriracha
  • 1 el mayonaise
  • Materialen voor het wolkenbrood: 2 kommen waarvan 1 van glas of metaal, mixer, spatel, bakpapier
  • Overige materialen: kommetje, mandoline of kaasschaaf, grillpan

Aan de slag!

  1. Begin met het wolkenbrood. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk licht met olie. Ga verder volgens dit recept. Maak alleen in dit geval niet 8 maar 4 oopsies van dit mengsel.
  2. Meng in een kommetje de mayonaise met sriracha. Schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  3. Verhit een grillpan goed heet. Bestrijk de bockworsten met hoisinsaus en grill ze om en om tot ze mooie grillstrepen hebben.
  4. Bestrijk het wolkenbrood op de kant die op de bakplaat heeft gelegen met de mayonaise, beleg met komkommer en daarop een bockworst. Lepel er nog wat hoisinsaus over en garneer met de bosuitjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*