Wrap met falafel, hummus en zoetzuur

Wrap met falafel, hummus en zoetzuur

Wat doe je als je nog een aangebroken verpakking tortilla’s in de koelkast hebt liggen en ook nog een bak zoetzuur van komkommer en ui? Een lekkere wrap maken! Een blik kikkererwten heb ik altijd in de voorraadkast en ook tahin is altijd in huis, dus dat werd nog hummus. Falafel en ijsbergsla erbij, en je hebt een heerlijke, vegetarische lunch of lichte avondmaaltijd! Helaas had ik niet de tijd om zelf falafel te maken, dus die heb ik gewoon gekocht. Als ik ze zelf maak gebruik ik gedroogde kikkererwten en die moeten een nacht weken en daarna nog lang koken. Daarbij kost het maken van het mengsel en de balletjes zelf ook nog aardig wat tijd. Zoetzuur is trouwens ook het lekkerst als het een nachtje heeft gestaan, maar dat hoeft niet per se. En als je niet van zoetzuur houdt, vervang het dan gewoon voor vers gesneden komkommer en ui. Ook kun je natuurlijk een andere slasoort gebruiken, maar ik vind ijsbergsla hierin wel het lekkerst omdat het knapperig is. Maak de wrap af met een saus naar keuze, bijvoorbeeld knoflooksaus, tzatziki of een pittige of zoete chilisaus.

Ingrediënten

 • 4 middelgrote tortilla’s
 • 16 falafelballetjes
 • Zoetzuur komkommer en ui (recept)
 • Hummus (recept of gewoon kant-en-klaar kopen)
 • 2 volle handen gesneden ijsbergsla
 • 1 el milde olijfolie
 • Saus naar keuze
 • Materialen: koekenpan, prikkertjes

Aan de slag!

 1. Verwarm de tortilla’s in de magnetron of bak ze maximaal 30 seconden aan één kant om beurten in een droge koekenpan. Als je ze te lang in de pan bakt, dan worden ze krokant en kun je ze niet meer goed dichtvouwen.
 2. Verhit de olie in de pan en bak de falafel om en om in ca. 5 minuten krokant.
 3. Bestrijk de tortilla’s royaal met hummus. Beleg ze in het midden met sla en zoetzuur (of gewoon komkommer en ui) en verdeel er 4 falafel over. Lepel er wat saus over, klap ze dicht en zet vast met 2 prikkertjes.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*