Wrap met worstjes, ei en zongedroogde tomaatjes

Wrap met worstjes, ei en zongedroogde tomaatjes

Ik vond het weer eens tijd worden voor een nieuwe wrap! Trouwe volgers weten inmiddels wel dat ik nogal dol ben op wraps. Voor velen zijn mijn wraprecepten misschien eerder een lekkere lunch, maar hoewel ik een lekkerbek echter geen grote eter ben, eet ik ze altijd als lichte avondmaaltijd. Deze keer ben ik gegaan voor een wrap met worstjes, ei, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en rucola. Als saus heb ik alioli aangegeven maar iets anders kan uiteraard ook. Zolang het wel past binnen de Mediterrane keuken; ik zou hier niet gaan voor bijvoorbeeld chilisaus ofzo, maar weer wel voor remoulade of tzatziki.

Welke worstjes in de wrap?

Het liefst wilde ik in deze wrap dunne, verse chorizoworstjes maar helaas zijn die moeilijk te vinden. Ook niet bij de peperdure slager bij mij in de buurt. Verse chorizo is wel te vinden maar die zijn doorgaans zo dik als een saucijs en ik wilde in dit recept geen dikke worst. Met verse worstjes bedoel ik dan ook worstjes die je nog moet grillen of bakken en niet de gedroogde/gerookte chorizo zoals salami. Anyway, ik ben dan nu gegaan voor chipolata worstjes. Ook merguez werkt in dit recept prima.

Ingrediënten

 • 4 middelgrote tortilla’s
 • 8 dunne worstjes
 • 4 kleine eieren
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Kappertjes
 • Rucola
 • Alioli
 • Scheutje olie
 • Materialen: kleine kookpan of eierkoker, grillpan

Aan de slag!

 1. Laat zongedroogde tomaatjes en kappertjes, hoeveelheid naar eigen wens, uitlekken op keukenpapier.
 2. Kook de eieren halfhard of hard naar smaak en leg ze in koud water.
 3. Verhit tegelijk een grillpan goed heet en bestrijk licht met wat olie. Grill de worstjes rondom bruin en gaar. Voor de chipolata’s die ik heb gebruikt duurde dat ongeveer 5 minuten.
 4. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens aanwijzingen op de verpakking.
 5. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
 6. Bestrijk de tortilla’s met alioli en beleg ze met rucola, ei, zongedroogde tomaatjes, kappertjes en 2 worstjes en rol ze op tot een wrap.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*