Wraps met krokante zalm en wasabimayonaise

Wraps met krokante zalm en wasabimayonaise

Vrijdag 27 maart 2020, de tweede week in quarantaine… Hoewel ik altijd een weekplanning met maaltijden maak, ga ik wel elke dag of soms om de dag mijn boodschappen doen. Want er kan altijd iets tussenkomen en dan is het zonde als er vers voedsel blijft liggen. Maar nu zitten we toch verplicht thuis en komt er sowieso niets tussen. Dit is dan ook de tweede week dat ik op maandag de boodschappen voor de hele week doe zodat ik verder niet meer naar buiten hoef. Ik mis mijn dagelijkse gang naar de supermarkt wel want dat is normaliter zo’n beetje het enige moment dat ik de deur uit kom omdat ik altijd al vanuit huis werk. Maar ja, het is nu even niet anders. Wel heb ik twee weken op rij geluk (of misschien zijn veel mensen in mijn buurt wel zo nuchter om niet te hamsteren) want alles op mijn boodschappenlijstje kon ik gewoon in mijn vaste supermarkt kopen ­čÖé Zo dus ook de wraps, zalm en eieren voor het paneren en om wasabimayonaise te maken.

Krokante zalm met wasabimayonaise

In mijn weekplanning had ik al visragout waar ook zalm in zit en daarvoor had ik minder zalm nodig dan in de verpakking. Ik beschrijf mijn recepten meestal voor vier porties maar voor mezelf maak ik minder, dus vaak blijven ingredi├źnten over die ik dan in dezelfde week alsnog gebruik. Nu had ik trouwens gewoon zalm uit de diepvries omdat ik niet op maandag al verse zalm wilde kopen waarvan een deel tot zaterdag bleef liggen. Kan je natuurlijk invriezen maar dan kan je net zo goed gelijk diepvries nemen. De zalm heb ik eerst gemarineerd en daarna gepaneerd om het lekker krokant te bakken.

De mayo voor de wasabimayonaise heb ik zelf gemaakt; wasabipasta en ook poeder heb ik altijd in huis. Mayo in pot heb ik trouwens ook altijd in huis maar vaak ga ik liever voor vers. Als je nog nooit zelf mayo hebt gemaakt dan kun je beter eerst een keer oefenen want het vraagt wat vaardigheid. Ga je te snel met de olie, dan schift het. Klik hier voor het recept voor mayonaise. Voor de wasabimayo vervang je mosterd door wasabi. Naderhand kun je meer wasabi toevoegen als je het niet scherp genoeg vindt. Vind je dit teveel gedoe, neem dan lekker mayo uit een pot en roer de wasabi er goed door.

Ingredi├źnten

 • 4 middelgrote wraps
 • 500 gr zalmfilet zonder huid
 • Voor de zalmarinade:
 • 3 el lichte sojasaus
 • 1 el vissaus
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 cm verse gember
 • 6 el arachide- of zonnebloemolie
 • Voor de komkommer:
 • ┬╝ komkommer
 • 1 el mirin
 • 1 tl sesamzaad (wit of zwart of gemengd)
 • 1 tl lichte sojasaus
 • 1 cm verse gember
 • Verder nodig:
 • Veldsla (waterkers is nog lekkerder als je het kunt vinden)
 • Volle hand taug├ę
 • 2 bosuitjes
 • 6 el mayonaise
 • 2 tl wasabipasta
 • 1 ei
 • 90 gr bloem
 • 75 gr panko
 • 2 tl ma├»zena
 • 2 el arachide- of zonnebloemolie
 • Zout en versgemalen zwarte peper
 • Materialen: rasp, zeef/vergiet, 2 schalen, koekenpan, kommetje, 2 diepe borden, cocktailprikkers

Aan de slag!

 1. Rasp voor de marinade boven een schaal de gember en pers de knoflook. Meng de rest van de ingredi├źnten erdoor. Snijd de zalm in blokjes en schep door de marinade. Laat afgedekt in de koelkast minstens een uur marineren.
 2. Snijd de komkommer in plakjes. Doe in een zeef of vergiet en schud om met wat zout. Laat een half uurtje uitlekken. Rasp ondertussen voor de komkommer de gember en rooster sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Meng alle ingredi├źnten in een schaal, schep de komkommer erdoor een laat ook afgedekt marineren.
 3. Maak de wasabimayonaise en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
 4. Snijd de bosui schuin in ringetjes. Klop in een diep bord het ei met een scheutje water los en meng in een ander bord bloem, panko, maïzena en wat versgemalen peper.
 5. Neem de zalm uit de marinade en wentel eerst door het ei (even laten uitdruipen) en daarna door het pankomengsel. Verwarm de wraps volgens aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. In de oven of droge koekenpan kan het ook maar zorg dat ze niet te krokant worden want dan kun je ze niet goed meer oprollen.
 6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm op matig vuur rondom krokant en goudbruin.
 7. Bestrijk de wraps royaal met wasabimayonaise. Verdeel de sla, komkommer, taug├ę en zalm erover, rol ze op en zet vast met een prikkertje.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*