Wraps met kruidige kipsalade, spek en Parmezaan

Wraps met kruidige kipsalade, spek en Parmezaan

Wraps eet ik best vaak en ik had er nu ook echt weer zin in. Nou heb ik al behoorlijk wat recepten voor wraps waarvan een paar favoriet zijn, zoals die met rosbief of de caesar wrap. Maar ik vind het toch ook altijd weer leuk om een nieuwe aan het repertoire toe te voegen. En dat is deze keer met een kruidige kipsalade, krokant gebakken spek en Parmezaan.

De kipsalade

Voor de kipsalade pocheer ik de kip in plaats van te bakken. Ik heb nu kipfilet gebruikt, maar je kunt ook een flinke kippenbout nemen. Of misschien heb je een keer kippenpoten of een hele kip gebraden en daarvan nog flink wat over, dan is dit een heerlijk recept om het restje kip op te maken. Bijvoorbeeld voor de volgende dag als lunch of lichte avondmaaltijd. De kipsalade is goed voor vier wraps. Ik eet dit als avondmaal en omdat ik geen grote eter ben, heb ik genoeg aan één. Reken voor grote eters op twee stuks per persoon. Wil je het als lunch serveren dan is één wel voldoende.

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tortilla wraps
  • 1 grote kipfilet of kippenbout
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • Kropje baby romaine
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl yoghurt
  • 1 kleine rode peper
  • 2 ansjovisfilets (kan weggelaten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 el dragonazijn (of 1 el witte wijnazijn + ½ tl gedroogde dragon)
  • 1 tl limoensap
  • ½ tl mosterd
  • Stukje Parmezaan
  • Versgemalen zwarte peper
  • Materialen: kookpan, koekenpan, kom

Aan de slag!

  1. Als je geen dragonazijn hebt, laat dan gedroogde dragon weken in azijn. Hoe langer het staat, hoe beter de dragonsmaak in de azijn trekt.
  2. Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje en pocheer de kip 15 minuten. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  3. Bak het spek in een koekenpan of in de oven krokant en laat afkoelen op keukenpapier.
  4. Snipper de sjalot, snijd het peterselieblad fijn en snijd de ansjovis heel fijn. Verwijder zaden en zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
  5. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt, sjalot, peterselie, ansjovis, rode peper, mosterd, limoensap, knoflook (geperst of geraspt) en dragonazijn en breng op smaak met peper. Zout is niet nodig want de ansjovis is al zout. Gebruik je liever geen ansjovis, dan wel wat zout gebruiken.
  6. Pluk de kip fijn en schep door de saus.
  7. Verwarm de wraps volgens aanwijzingen op de verpakking.
  8. Snijd de nerf uit de blaadjes romaine en verdeel over de wraps. Verdeel daarover de kipsalade. Verkruimel het spek erover, schaaf er wat Parmezaan over (zie foto hieronder) en rol de wraps strak op. Halveer diagonaal voor het serveren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*