Wraps met linzen, olijven, tomaat, kappertjes en feta

Wraps met linzen, olijven, tomaat, kappertjes en feta

Eten uit de voorraad! Ik had nog in huis: linzen, groene en zwarte olijven, tomaat, kappertjes, rode ui, knoflook en feta plus nog tortilla wraps in de vriezer van een eerder gerecht. Het enige wat ik er nog bij heb gekocht is dikke yoghurt. Omdat ik al bijna een week geveld was door de griep met flinke koorts, kon ik de deur niet uit voor boodschappen en heb ik mezelf vooral gevoed met soep uit de vriezer en brood. Vandaag was de eerste dag uit bed maar ik had nog niet de puf om uitgebreid te koken. Vandaar dat ik in de voorraad ben gedoken om te kijken wat ik voor lekkers kon maken. En dat zijn dus deze vegetarisch wraps geworden!

Linzen gedroogd of uit blik of pot?

Gedroogde linzen of uit blik of pot maakt mij niets uit. Ze zijn sowieso hartstikke gezond. Er zijn gezondheidsfreaks die alleen voor gedroogde peulvruchten, dus ook linzen, gaan want uit pot of blik zou geen gezonde voedingswaarde meer hebben. Daar ben ik het niet mee eens. In pot of blik is wel zout toegevoegd, maar dat voeg ik ook toe wanneer ik gedroogde linzen kook. Ik heb wel altijd rode gedroogde linzen in huis maar ik had ook nog een blik bruine linzen. Die heb ik nu dus gebruikt zodat ik geen moeite hoefde te doen om de linzen te garen.

Sommige droge linzen moet je namelijk eerst een uurtje laten weken om de kooktijd te verkorten. Rode linzen hoeven overigens niet eerst geweekt en ze hebben geen lange kooktijd nodig. Maar koop dus naar wens gerust in blik, dat scheelt weer tijd. En als je zelf linzen kookt, ga dan uit van 50 gr droge linzen voor ca. 100 gram gaar.

Ingrediënten

  • 4 tortilla wraps
  • 250 gr gare linzen (uitlekgewicht)
  • 100 gr Griekse of Turkse yoghurt
  • 75 gr feta of witte kaas
  • Paar takjes verse dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sumac
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 15 snoeptomaatjes
  • Handje zwarte en groene olijven
  • 2 el kappertjes
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef/vergiet, 2 kommen, klein pannetje, cocktailprikkers

Aan de slag!

  1. Laat de linzen uitlekken. Snipper de ui en snijd de dille fijn (ca. 2 eetlepels). Snijd de tomaatjes in de lengte in kwarten en halveer de olijven. Leg de kappertjes op keukenpapier om het vocht eruit te laten trekken.
  2. Prak in een kom de feta met de yoghurt, knoflook uit de pers, sumac, dille en een eetlepel milde olie. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit 3 eetlepels milde olie in een klein pannetje en frituur hierin de kappertjes tot ze krokant zijn. Blijf erbij want dit gaat snel! Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng in een kom de linzen met de olijven, tomaat, ui en extra vergine olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de tortilla wraps volgens aanwijzingen op de verpakking.
  6. Bestrijk de wraps met het fetamengsel en verdeel daarop de salade van linzen, olijven, tomaat en ui. Garneer met de gefrituurde kappertjes en eventueel nog wat extra dille. Vouw de wraps dicht en zet vast met prikkertjes.

Meer heerlijke wraps:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*