Zalm, aardappel en bosui eenpansgerecht

Zalm, aardappel en bosui eenpansgerecht

Lekker makkelijk en snel klaar is dit eenpansgerecht met zalm, aardappel, bosui, dille en kappertjes. En gewoon met zalm uit blik, helemaal niets mis mee! Alles voor dit gerecht had ik sowieso in huis, ook de zalm want ik heb altijd verschillende soorten vis in blik in de voorraadkast. Altijd makkelijk om een snelle maaltijd mee in elkaar te draaien! Vind je de maaltijd niet compleet genoeg, maak er dan nog een eenvoudige salade bij.

Zalm uit blik

Zoals ik al zei, is er niets mis met vis uit blik, als het maar wel een MSC of ASC keurmerk draagt. Dat betekent dat de vis duurzaam is gevangen of gekweekt. Ik ben al een tijdje fan van Bart van Olphen sinds ik zijn boek Koken met Vis uit Blik heb. Ik was altijd al fan van vis in blik en vandaar dat ik dit boekje toen ook heb aangeschaft. Bart van Olphen is niet alleen auteur, maar ook de man achter het merk Fish Tales. En dat is niet alleen een webshop met duurzame gevangen vis in blik en verse schaal- en schelpdieren en gerookte vis, maar ook de man achter een foundation met een missie voor duurzaam gevangen vis. Bij Fish Tales vind je overigens op dit moment geen ingeblikte zalm, maar in elke supermarkt kun je die van Princes vinden, wat ook het MSC keurmerk draagt.

Ingrediënten

  • Groot blik (418 gr) wilde zalm
  • 800 gr vastkokende aardappels
  • 1 bosje bosui
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • 15 gr verse dille
  • 100 ml visbouillon
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vergiet/zeef, fijne rasp, hapjespan

Directions

  1. Laat de zalm uitlekken. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de bosui schuin in stukjes van ca. 2 cm. Rasp de schil van de citroen (eerst schoonboenen) en snijd de citroen in 4 partjes. Hak de dille grof.
  2. Verhit de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de aardappel al omscheppend ca. 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de visbouillon toe, doe het deksel op de pan en kook nog 5 minuten tot ze zacht zijn.
  3. Schep de bosui en citroenrasp erdoor en bak 5 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de zalm toe en de helft van de dille toe en schep om tot de zalm in stukjes uit elkaar valt en doorgewarmd is.
  5. Verdeel over borden en garneer met de kappertjes en de rest van de dille en serveer met een partje citroen.

Klik hier voor meer info over koken en recepten met vis uit blik.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*