Zalm en aardappel hartige taart zonder deeg

Zalm en aardappel hartige taart zonder deeg

Ik maak er geen geheim van dat ik dol ben op vis uit blik. Sowieso ben ik dol op vis en ingeblikte vis vind ik gewoon makkelijk om in huis te hebben want je kan er makkelijk en snel iets lekkers van maken. Vandaag heb ik met een blik zalm, aardappel en nog wat andere ingrediënten die ik ook in huis had een hartige taart zonder deeg gemaakt. Eigenlijk een enorm groot viskoekje!

Zalm en andere vis uit blik

Als je met vis uit blik kookt, kijk dan wel of het een MSC of ASC keurmerk draagt. Dan weet je of de vis duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt is. Voor deze hartige taart heb ik een blik zalm gebruikt van John West, wat het MSC keurmerk draagt. Ik ben trouwens ook fan van Fish Tales alleen verkopen zij geen zalm, daar bestel ik meestal tonijn. Voor deze hartige taart gebruikte ik overigens geen bakvorm maar een vuurvast bord zodat ook de randen helemaal vrij zijn tijdens het bakken. Heb je geen borden die in de oven kunnen, vorm de taart dan eerst wel op een bord en laat dan voorzichtig van het bord op een bakplaat met bakpapier glijden. In de taart gaat ook citroenrasp, het sap van de citroen heb ik weer gebruikt voor in de dressing (met mosterd en extra vergine olijfolie) voor de salade die ik erbij heb gemaakt.

In deze blog vind je al mijn andere recepten met vis uit blik!

Ingrediënten

  • 750 gr aardappel
  • Groot blik zalm
  • 1 citroen
  • 2 el kappertjes
  • ½ bakje dille
  • 2 boterhammen
  • 2 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: zeef, kookpan, keukenmachine, fijne rasp, vuurvast/ovenbestendig bord of schaal of bakpapier

Aan de slag!

  1. Laat de zalm uitlekken in een zeef en verwijder huid en graten. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 hete lucht. Kook ondertussen de aardappels in gezouten water gaar. Giet af, stamp fijn en laat een beetje afkoelen.
  3. Maal ondertussen de boterhammen fijn in een keukenmachine, rasp de schil van de citroen (eerst schoonboenen) en hak de dille fijn.
  4. Breek de zalm in stukjes en meng door de aardappel samen met citroenrasp, dille, kappertjes en zout en peper. Bewaar wat dille ter garnering.
  5. Vorm een ronde taart op een vuurvast bord (zie tip boven als je geen ovenbestendig bord of schaal hebt) en druk bovenop en rondom het broodkruim erin. Druppel de olie erover en bak de hartige taart ca. 25 minuten tot het broodkruim goudbruin is. Serveer de zalm en aardappel hartige taart met een eenvoudige salade.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*