Zalm met spinazie en tomaatjes in roomsaus (Keto)

Zalm met spinazie en tomaatjes in roomsaus (Keto)

Zalm met spinazie en tomaatjes in roomsaus is koolhydraatarm en Keto friendly door de vetten van de zalm en room. En het fijne is dat je dit ook nog eens in 25 minuten maakt! Om de hele maaltijd koolhydraatarm te houden, heb ik het gecombineerd met courgette spaghetti. Als je niet op de koolhydraten hoeft te letten, dan kan het natuurlijk ook met gewone spaghetti of een andere sliertpasta zoals tagliatelle.

Zalm

Om te beginnen, let er altijd op bij het kopen van zalm (sowieso bij alle vis) of het een MSC (wilde zalm) of ASC (gekweekte zalm) keurmerk heeft. Dan weet je zeker dat de vis duurzaam gevangen of gekweekt is. Ik heb hier zalmfilets met huid gebruikt die je dan eerst even op de huidkant bakt en later nog verder laat garen in de roomsaus. Door de huid valt de vis niet zo snel uit elkaar. Gebruik je zalm zonder huid, dan is voorbakken niet nodig maar leg je de vis pas op het laatst in de saus. Afhankelijk van de dikte van de zalm is de garingstijd dan ca. 5 minuten.

Ingrediƫnten

  • 4 zalmfilets met huid
  • 400 gr spinazie, gewassen
  • 250 gr tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Handje verse basilicum
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tl viskruiden
  • 250 ml room
  • 50 gr boter (of ghee)
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: hapjespan

Aan de slag!

  1. Kruid de zalm met viskruiden of gewoon peper en zout als je dat niet hebt. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de basilicum in dunne reepjes.
  2. Verhit de boter (of ghee) in een hapjespan maar laat niet bruin worden. Bak de zalm ca. 3 minuten op de huidkant. Neem uit de pan.
  3. Doe de olie in de pan met en fruit de ui ca. 5 minuten tot deze zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak een minuut mee.
  4. Voeg de tomaatjes en spinazie toe en roerbak kort tot de spinazie iets begint te slinken. Doe dan de room, de helft van de basilicum en Parmezaanse kaas erbij en breng de roomsaus op smaak met peper. Leg de zalm op de huidkant in de saus en laat het geheel met het deksel op de pan op laag vuur zachtjes sudderen tot de saus wat is ingedikt en de zalm net gaar is. Hoe lang is afhankelijk van de dikte van de zalm. Bij mij was dit nu ca. 3 minuten.
  5. Serveer de zalm eventueel met courgette spaghetti en garneer met de rest van de basilicum.

Zalm met spinazie en tomaatjes in roomsaus (Keto)

Klik hier voor meer Keto friendly recepten.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*