Zeevruchten spaghetti (zalm, witvis & fruits de mer)

Zeevruchten spaghetti (zalm, witvis & fruits de mer)

Dit is echt iets voor visliefhebbers! Voor deze spaghetti met zalm, witvis en fruits de mer, oftewel zeevruchten, maak je eerst een saus van tomatenblokjes en visbouillon met ui en knoflook. Door de bouillon is de saus eigenlijk een soort licht gebonden soep dus schrik niet als het te dun lijkt. Je kookt het sowieso even in en als de vis en zeevruchten en spaghetti erbij gaan, komt dat goed. Vind je het echt te dun, maak het dan wat dikker met een maïzenapapje.

Zeevruchten uit de diepvries

De zeevruchten die ik heb gebruikt is een mix van surimi, mosselen, garnalen en inktvis. Gewoon een zak uit de diepvries want als je dit alles los moet kopen heb je teveel van elke soort, zeker van mosselen. Of je moet extra veel saus maken en de rest invriezen voor makkelijke dagen als je weinig tijd hebt. Dan hoef je alleen nog maar even pasta te koken. Voor de witvis heb ik gekozen voor pollak (koolvis) maar wel echt een hele filet, niet zo’n vierkant blokje. Kun je ook wel gebruiken maar die blokjes (meestal per vier verpakt) zijn vaak samengeperst van afsnijdsels en dat wil in een saus nog wel eens helemaal uit elkaar te vallen.

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 1 grote zalmfilet zonder huid
  • 1 grote witvisfilet
  • 300 gr gemengde zeevruchten (diepvries, ontdooid)
  • Blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 el neutrale olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 750 ml visbouillon
  • Handje verse peterselie
  • 1 el neutrale olijfolie
  • Versgemalen zeezout en zwarte peper
  • Materialen: vergiet/zeef, grote kookpan, hapjespan

Aan de slag!

  1. Laat de ontdooide zeevruchten uitlekken in een vergiet of zeef. Snijd de zalm en witvis in kleine blokjes. Snipper de ui en knoflook en hak de peterselie fijn.
  2. Kook de spaghetti in een ruime pan beetgaar (1 tl zout per liter water).
  3. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook ca. 5 minuten op matig vuur. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en paprikapoeder toe en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes inkoken.
  4. Schep de zalm, witvis, zeevruchten en bijna alle peterselie erdoor en laat nog ca. 3 minuten zachtjes pruttelen of tot de vis goed doorgewarmd is. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout (hangt van de bouillon af of zout nodig is).
  5. Giet de spaghetti af en schep door de saus.
  6. Garneer de spaghetti met peterselie.

Meer met zeevruchten:

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*