Zelf tortilla's maken

Zelf tortilla’s maken voor wraps, taco’s en meer

Tortilla’s gebruik ik best vaak. Om wraps te maken, of taco’s, quesadilla’s, tostada’s etc. Vandaag wilde ik weer taco’s maken en ik had nog een aangebroken pakje minitortilla’s in de koelkast maar die lagen er al een week en waren door de kou behoorlijk uitgedroogd en een beetje hard geworden. Gelukkig heb ik altijd bloem in huis dus heb ik zelf maar tortilla’s gemaakt. Eigenlijk gek dat ik dat nooit eerder heb gedaan want ik maak zo vaak andere soorten flatbread en ze zijn ook nog lekkerder dan die uit de supermarkt.

Tortilla’s maken

Tortilla’s worden traditioneel gemaakt met een tortillapers, verkrijgbaar in 15 cm (taco formaat) en 20 cm (wrap formaat), maar die heb ik niet in mijn keukenkastje staan. Misschien komt ‘ie er nog eens maar gewoon uitrollen gaat ook prima. Het deeg is echt supersimpel zonder gist dus het hoeft ook niet te rijzen, alleen even een kwartier laten rusten. Eenmaal uitgerold (of geperst) bak je de tortilla’s kort om en om in een hete koekenpan of op een plaat. Het recept is goed voor ca. 10 middelgrote tortilla’s. Voor taco’s maak je de deegballetjes wat kleiner.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 400 gr bloem + extra om te bestuiven
 • 1 tl bakpoeder
 • 4 el neutrale olijfolie
 • 1 tl zout
 • 275 ml water
 • Materialen: kom, koekenpan of vlakke grillplaat, optioneel; tortillapers

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Meng in een kom bloem, bakpoeder en zout. Voeg olie en water toe en meng het geheel goed door.
 2. Kneed het geheel tot en zacht en soepel deeg dat net niet plakt. Plakt het wel, dan nog wat bloem toevoegen. Dek de kom af en laat 15 minuten rusten.
 3. Maak van het deeg 10 gelijke balletjes en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak dun uit. Voor minitortilla’s maak je wat meer kleinere bolletjes.
 4. Verhit een koekenpan goed heet tot deze gaat walmen en draai het vuur dan wat lager. Bak een tortilla aan beide kanten kort tot het bruine ‘ogen’ krijgt. Herhaal met de rest.
 5. Bewaar ze tot gebruik gewikkeld in keukenpapier of een schone theedoek.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *