Zelfgemaakte bonbons met hazelnoten en dulce de leche

Zelfgemaakte bonbons met hazelnoten en dulce de leche

Op 24 juni was het de Dag van de Bonbons en op 7 juli World Chocolate Day. Voor de dag van de bonbons wilde ik dus ook voor het eerst in mijn leven zelf bonbons maken maar uit tijdgebrek kwam het er niet van. Dus dacht ik het dan te doen voor de chocoladedag maar ook toen lukte het me niet. Maar nu heb ik het dan toch alsnog gedaan! Met een vulling van dulce de leche en hazelnoten. Een vorm voor bonbons had ik toevallig in huis omdat ik die ooit eens heb gekocht om zelf winegums van echte wijn te maken. Bonbons is wel ietsjes lastiger maar deze zijn ook weer niet extreem moeilijk.

Dulce de leche in de bonbons

Dulce de leche maken is echt heel simpel want het is niets meer dan een paar uur een blikje gecondenseerde melk laten koken tot het een soort dikke karamel is geworden. Maar dat duurt dus wel echt 3 uur en je moet ervoor zorgen dat het blikje al die tijd helemaal onder water blijft. Heb je geen zin om daarop te wachten of vind je het zonde van het energieverbruik, dan kun je voor een snellere versie ook gewoon karamelpasta (bebogeen) gebruiken. Het is wel iets anders, maar komt in de buurt.

Ingrediënten

 • 500 gr pure of melkchocolade
 • 1 blikje gecondenseerde melk (of een pot bebogeen)
 • Hele hazelnoten
 • Materialen: metalen of glazen kom, kookpan, bonbonvorm, spuitzak, koekenpan

Aan de slag!

 1. Verwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk, zet in een pan met water en laat 3 uur zachtjes koken. Het blikje moet al die tijd helemaal onder water blijven. Neem uit de pan en laat afkoelen. Zodra het is afgekoeld losroeren en in een spuitzak doen.
 2. Breng een bodempje water in een pan zachtjes aan de kook en zet de kom erop. Breek de chocolade erin en laat au bain-marie smelten. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.
 3. Vul de bonbonvorm geheel met chocolade en sla een paar keer op het aanrecht om luchtbellen eruit te kloppen. Wacht 10 seconden, draai de vorm dan om en laat overtollige chocolade eruit lopen. Als je het goed hebt gedaan dan is elke holte rondom bedekt met een laagje chocolade. Laat uitharden in de koelkast.
 4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
 5. Vul de holtes nu met een toefje dulce de leche en druk er hazelnoten in. Zet de vorm een half uurtje in de koelkast zodat de dulce de leche een beetje opstijft.
 6. Laat de rest van de chocolade weer smelten en vul de vorm af om de bonbons af te sluiten. Goed afstrijken zodat er tussen de bonbons geen chocolade meer zit en ze niet aan elkaar vast gaan zitten. Laat weer uitharden in de koelkast.
 7. Als de bonbons niet goed loskomen uit de vorm, zet dan nog in de vriezer.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*