Zelfgemaakte croissants met ham en kaas

Zelfgemaakte croissants met ham en kaas

Croissants, ik ben er dol op! Alleen als ik met ham en kaas gevulde croissants koop, vind ik ze doorgaans niet zo lekker. Vaak zijn ze klef of er zit alleen wat kaas op de bovenkant in plaats van ook binnenin. Ik had er echter zo’n zin in, dat ik besloot om ze zelf te maken. Maar dan wel op de makkelijke manier met een rol koelvers bladerdeeg. Ik heb het deeg wel eens helemaal zelfgemaakt maar dat is best veel werk en niet geschikt voor beginners. Overigens is dat wel veel lekkerder omdat je het deeg dan met echte boter (in de volksmond bekend als roomboter) maakt (koelvers is vegan) dus als je handig bent in de keuken en je hebt er het geduld voor, probeer het dan zeker eens!

Ham en kaas voor de croissants

Welke soorten ham en kaas je gebruikt voor de croissants maakt op zich niet zoveel uit. Ik heb gewoon gekookte schouderham gebruikt maar je zou zelfs gedroogde of rauwe ham kunnen gebruiken als je dat lekker vindt. Dat ga ik ook nog eens proberen. Wat betreft de kaas moet je er alleen voor zorgen dat het een soort is die echt lekker smelt, dus niet harde, oudere kazen. En het liefst een kaas die wel wat meer smaak heeft, dus ook weer niet te jong. Ik heb gruyère gebruikt maar dat had ik nog in huis van een andere recept. Anders zou ik denk ik voor belegen of extra belegen hebben gekozen.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 1 rol koelvers bladerdeeg
 • 4-8 plakken ham
 • 150 gr geraspte kaas
 • 1 ei
 • Materialen: bakpapier, optioneel: pizzasnijder

[/ingredients]

[directions title=”Aan de slag!”]

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden of 210 hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Rol het deeg uit en snijd er met een pizzasnijder of een scherp mes vanaf een lange kant in 4 tot 6 gelijke driehoeken uit.
 3. Beleg geheel met ham en snijd nogmaals door de eerder gemaakte snedes. Bestrooi met kaas tot alles bedekt is.
 4. Rol de driehoeken vanaf de breedste kant losjes op en leg ze op de bakplaat. Vorm ze eventueel een beetje gebogen.
 5. Klop het ei los met een klein scheutje water en bestrijk de croissants ermee. Als je nog kaas over hebt, kun je dat eventueel nog over de croissants strooien.
 6. Bak de croissants ca. 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

[/directions]

Advertentie

Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *