Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas

Pindakaas… Ik heb zo mijn periodes dat ik er echt niet vanaf kan blijven. Dan kan ik zelfs midden in de nacht wakker worden en een boterham met pindakaas maken. Meestal koop ik gewoon een pot, maar ik let er dan wel op of er geen vorm van suiker in zit. Sommige merken gebruiken bijvoorbeeld dextrose. Ik probeer echter verborgen suikers zoveel mogelijk te vermijden. Suiker eet of drink ik enkel wanneer mijn lichaam daar echt om vraagt. Maar om terug te komen op de pindakaas. Er zijn genoeg soorten die puur uit pinda met wat olie bestaan, ik vind het echter gewoon leuk om zo nu en dan eens zelf pindakaas te maken. Zo kun je ook nog naar wens een extra smaakmaker toevoegen, zoals knoflookpoeder of cayennepeper.

Ingrediënten

  • 500 gr rauwe, ongezouten pinda’s, met of zonder vlies
  • 4 el arachideolie
  • 1 tl zout
  • Materialen: koekenpan, foodprocessor, gesteriliseerde jam- of weckpot

Aan de slag!

  1. Verhit de koekenpan en rooster hierin de pinda’s zonder vetstof tot ze gaan geuren en bruin kleuren. Laat iets afkoelen.
  2. Doe de pinda’s met de arachideolie (is pindaolie) en het zout en eventuele andere smaakmakers in de foodprocessor en laat draaien tot je een smeuïge, gladde pasta hebt. Blijft het te droog, voeg dan nog een scheutje olie toe.
  3. Gebruik je pinda’s met vlies, dan wordt de kleur donkerder maar moet je wel langer malen. Zonder vlies kan de kleur wat bleker zijn (hangt ook af van hoe bruin je de pinda’s hebt geroosterd), maar de smaak is er niet minder om.
  4. Doe de pindakaas over in een schone, gesteriliseerde pot. Lees hier meer over steriliseren en bewaren.

Advertentie
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*